A békemisszió negyedik állomása

Orbán Viktor miniszterelnök kedden Washingtonban tárgyalást folytatott Recep Tayyip Erdogan török államfővel a magyar békemisszióról. Szijjártó Péter szerint Törökországra most is számíthatunk a béke-erőfeszítések tekintetében.

Forrás: Facebook2024. 07. 10. 6:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ukrajnában zajló háború során egyetlen ország tudott eddig sikeresen közvetíteni, és ez Törökország volt, nekik köszönhetően jött létre korábban a gabonamegállapodás. Erről írt a közösségi oldalán Szijjártó Péter. 

A magyar külgazdasági és külügyminiszter bejegyzésében hozzátette: Törökországra most is számíthatunk a béke-erőfeszítések tekintetében. 

Megállapodtunk, hogy továbbra is szoros kapcsolatban maradunk és egyesítjük erőinket, hogy a nemzetközi szervezetekben is végre lehessen beszélni a békéről, ne csak a háborúról

– fűzte hozzá a tárcavezető.

Ha manapság valaki a békéről vagy a béke szükségességéről beszél a nemzetközi szervezetekben, akkor azonnal megbélyegzik; ennek a gyakorlatnak véget kell vetni – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Mint arról lapunk korábban már beszámolt, az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét betöltő Magyarország kormányfője Törökország elnökével tárgyalt Washingtonban. Orbán Viktor a magyar békemisszió támogatását kérte.

Borítókép: Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter és Recep Tayyip Erdogan török államfő (Forrás: Szijjártó Péter hivatalos Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.