Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Esküvőre rontottak be fegyveresek Franciaországban, egy embert megöltek

Súlyos támadást hajtottak végre fegyveresek Északkelet-Franciaországban: egy török esküvői szertartáson nyitottak tüzet a vendégekre. Francia lapok szerint bandák közötti háborúról van szó.

2024. 07. 01. 10:31
Zajlik a rendőrségi nyomozás a franciaországi Thionville városában, miután egy esküvőn megtámadták a résztvevőket 2024. június 30-án. Fotó: Christophe Verhaegen Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy 30-as éveiben járó férfi meghalt és többen, ketten súlyosan megsérültek azon a thionville-i török esküvőn, melyre vasárnap hajnalban férfiak hatoltak be, majd tüzet nyitottak a vendégekre – számolt be a The Guardian brit napilap. A lövöldözést követően az elkövetők elmenekültek a helyszínről. Francia lapok tudósításai szerint bandák közötti háború áll a támadás hátterében. Szemtanúk arról számoltak be, a támadók egy terepjáróval érkeztek, automata és sörétes puskákkal felszerelve.

Mivel Thionville Németország és Luxemburg közelében fekszik, nem kizárt az sem, hogy nem francia területről, hanem külföldről érkeztek, ebben az ügyben is vizsgálódnak a hatóságok.

Nem az esküvő, hanem az azon részt vevő emberek voltak a célpontok – erről beszélt a sajtónak egy rendőrségi forrás.

Hírt adtak továbbá arról is, hogy a sebesültek között egy terhes nő is volt. A szertartáson körülbelül száz ember vett részt, erről már a BBC brit közszolgálati média számolt be.

A térségben nem számítanak egyedülállónak a bandaháborúk, gyakran előfordul, hogy a csoportok egymásnak esnek; kiemelten gyakoriak a kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos erőszakos incidensek. Tavaly májusban a szintén a luxemburgi–francia határ közelében fekvő Villerupt városában történt hasonló eset, akkor öt ember sérült meg, amikor a bandák megtámadták egymást.

Borítókép: Zajlik a rendőrségi nyomozás a franciaországi Thionville városában, miután egy esküvőn megtámadták a résztvevőket 2024. június 30-án (Fotó: AFP/Jean-Christopje Verhaegen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.