Ma kezdődik a 33. Tusványos

Az elmúlt bő három évtized leggazdagabb programkínálatával kezdődik meg ma a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor. A „Jobb pályán” mottóval meghirdetett rendezvényen Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mond.

2024. 07. 23. 8:17
Németh Zsolt, az Országgyûlés külügyi bizottságának fideszes elnöke, a szabadegyetem alapítója (k) beszédet mond az idei Tusványosi nyári szabadegyetem programjairól tartott sajtótájékoztatón a Bálna Rendezvényközpontban 2024. július 16-án
Németh Zsolt, az Országgyûlés külügyi bizottságának fideszes elnöke, a szabadegyetem alapítója (k) beszédet mond az idei Tusványosi nyári szabadegyetem programjairól tartott sajtótájékoztatón a Bálna Rendezvényközpontban 2024. július 16-án (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden eddiginél gazdagabb programkínálattal várja a résztvevőket a ma kezdődő 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

Tusványos fő ereje, hogy mindig is a kooperáció, a párbeszéd és nem a konfrontáció, a monológ volt a sajátja

− mondta el Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke, a szabadegyetem alapítója, hozzátéve, hogy 

ezt az elvet a mostani politikai körülmények között is nagyon fontosnak tartják.

Elmondta: jobb párbeszédet folytatni, mint konfrontációba bocsátkozni.  

Az idei Tusványos a békemisszió fontos állomása lesz – ezt nyugodtan kijelenthetjük

– emelte ki a lapunknak adott interjújában Németh Zsolt.

 

Az Erdély egyik legszebb üdülőhelyén, Tusnádfürdőn összesen 34 programhelyszínen megrendezett eseményen mintegy ezer előadót hallgathatnak a résztvevők napközben. Az esti órákban koncertekre kerül sor, ahol számos neves zenekar lép fel Magyarországról és a Kárpát-medence más  régióiból. Pénteken többek közt Nagy Feró és a Beatrice is színpadra lép.

Tusványoson idén is beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő július 27-én, szombaton szól a hallgatósághoz.

Vitályos Eszter  kormányszóvivő a Hír TV-nek úgy fogalmazott: aki járt már Tusnádfürdőn, az tudja, hogy ez tulajdonképpen egy életérzés. Hozzátette:

Azért mert nagyon sokan hasonlóképpen gondolkodnak, de vannak természetesen mások is. Vannak külföldiek és ellenzéki politikusok is. Van most már 30 sátor, ahol különböző tematikájú beszélgetések zajlanak, és különböző előadásokat lehet meghallgatni, több mint 50 szervezettel dolgoznak már együtt, mindenki, aki ott van, az csak kap és profitál ebből a rendezvényből.

Borítókép: Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke, a szabadegyetem alapítója (középen) beszédet mond az idei tusványosi nyári szabadegyetem programjairól tartott sajtótájékoztatón a Bálna Rendezvényközpontban 2024. július 16-án (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.