Az oroszok új önkéntes területvédelmi egységeket hoznak Kurszk védelmére

Alekszej Szmirnov, a Kurszki terület megbízott kormányzója augusztus 29-én bejelentette az önkéntes különítmény létrehozását.

Forrás: RBK Ukraine2024. 08. 30. 6:19
Az orosz és az ukrán hadsereg közötti összecsapások során a határ menti településekről biztonságos területekre evakuált polgárok az oroszországi Kurszk térségében 2024. augusztus 17-én.
Az orosz és az ukrán hadsereg közötti összecsapások során a határ menti településekről biztonságos területekre evakuált polgárok az oroszországi Kurszk térségében 2024. augusztus 17-én. Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmondása szerint az alakulat fő feladata az lesz, hogy az invázió idején „biztonságot biztosítson” a térségben – jelentette a RBK Ukraine az American Institute for the Study of War (ISW) jelentésére hivatkozva. Szmirnov megjegyezte, hogy a különítmény együttműködik az orosz hadsereggel és a terrorellenes művelet parancsnokságával, amelyek felügyelik Oroszország Kurszki területen folyó akcióit, valamint humanitárius segítséget nyújtanak a határ menti települések lakóinak.

A kormányzó szerint az önkéntesek hat hónapos szerződést írnak alá, képzésen vesznek részt, és megkapják a feladataik ellátásához szükséges fegyvereket. A Kurszki terület hatóságai augusztus 24-én tettek közzé toborzási felhívást az osztag számára.

Vitalij Szarancsev ezredes, az ukrán csapatok harkivi csoportosításának szóvivője elmondta, hogy az orosz hatóságok megalakítják a BARSZ-Brjanszk és a BARSZ-Belgorod (BARSZ – az orosz hadsereg harci tartaléka – a szerk.) különítményeket is, amelyek az orosz csapatok északi csoportosítását fogják támogatni. Szarancsev becslése szerint a három különítmény összesen 4921 önkéntesből áll majd. 

Ezeknek az új önkéntes különítményeknek a megalakítása összhangban van a Kreml azon stratégiájával, hogy elkerüljék a Pokrovszk vagy Toretszk irányában folyó harci műveletekben részt vevő tapasztalt vagy harcképes egységek átcsoportosítását a Kurszki területre. Ennek oka az a félelem, hogy lelassul az orosz támadó műveletek üteme ezeken a magasabb prioritású területeken

– mondták az ISW elemzői.

A jelentés úgy véli továbbá, hogy a Kreml nagymértékben támaszkodik az ukrajnai alacsonyabb prioritású területekről átcsoportosított sorkatonákra és irreguláris erőkre az AFU kurszki régióba való betörése elleni védekezésben – írja az RBK Ukraine.

Borítókép: Az orosz és az ukrán hadsereg közötti összecsapások során a határ menti településekről biztonságos területekre evakuált polgárok az oroszországi Kurszk térségében 2024. augusztus 17-én (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.