Illinois lesz az ötödik állam, amely betiltja a testi fenyítést az iskolákban

A kormányzó által ebben a hónapban aláírt törvény tiltja a fizikai büntetést a magániskolákban, miközben megerősíti az állami iskolákban harminc évvel ezelőtt bevezetett tilalmat.

Forrás: The Independent2024. 08. 20. 9:02
illusztráció
illusztráció Fotó: Bricolage/Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor a tilalom hatályba lép, Illinois csatlakozik New Jersey, Iowa, Maryland és New York államokhoz, ezzel megtiltva minden iskolában a fizikai büntetést – emlékeztet a The Independent.

A chicagói demokrata Margaret Croke állami képviselőt az Amerikai Gyermekgyógyászok Szövetségének felhívása inspirálta a kérdés felvetésére, hogy vessen véget ennek a gyakorlatnak, amely a szövetség szerint növelheti a viselkedési vagy mentális egészségügyi problémákat, és károsíthatja a kognitív fejlődést. A szövetség megállapította, hogy aránytalanul többször alkalmazzák a fekete férfiak és a fogyatékkal élő diákok esetében.

„Nem akarom, ha egy gyermek, akár magán vagy állami iskolába jár, olyan helyzetbe kerüljön, hogy testi fenyítést alkalmaznak” – mondta Croke.

Borítókép: illusztráció (forrás: Bricolage/Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.