Tornádó okozhatta a milliárdos vesztét

Hét ember, köztük egy brit technológiai milliárdos halhatott meg, amikor egy szuperjacht elsüllyedt Szicília partjainak közelében.

2024. 08. 20. 7:34
Mike Lynch brit üzletember, akit nemrég felmentettek az Egyesült Államokban egy 11 milliárd dolláros csalás vádja alól, az eltűntek között van, miután egy szuperjacht elsüllyedt Dél-Olaszországnál - közölte egy, a mentési munkálatokhoz közel álló forrás 2024. augusztus 19-én. A forrás szerint Lynch felesége a 15 ember között volt, akiket kimentettek, miután a „Bayesian” nevű luxusjacht az éjszaka folyamán heves szél és esőzések közepette elsüllyedt Szicília partjainál, és hatan eltűntek.
Mike Lynch brit üzletember, akit nemrég felmentettek az Egyesült Államokban egy 11 milliárd dolláros csalás vádja alól, az eltűntek között van, miután egy szuperjacht elsüllyedt Dél-Olaszországnál - közölte egy, a mentési munkálatokhoz közel álló forrás 2024. augusztus 19-én. A forrás szerint Lynch felesége a 15 ember között volt, akiket kimentettek, miután a „Bayesian” nevű luxusjacht az éjszaka folyamán heves szél és esőzések közepette elsüllyedt Szicília partjainál, és hatan eltűntek. Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valószínűleg meghalt a brit Bill Gatesként ismert technológiai milliárdos, Mike Lynch, miután szuperjachtját egy tornádó elsüllyesztette Szicília partjai közelében – számol be róla a The Telegraph brit napilap. Az olasz parti őrség egy áldozat holttestét megtalálta, hat embert, köztük Lynchet és 18 éves lányát azonban továbbra is keresik.

A Bayesian nevű hajó fedélzetén huszonketten tartózkodtak, amikor kikötött Porticellóban, egy Palermo közelében található halászfaluban. A társaság állítólag a Lynch ellen folyó csalási perben hozott felmentő ítéletet ünnepelte.

Tizenöt utast, köztük egy egyéves kislányt sikerült kimenteni – írja a BBC.

Szemtanúk szerint a Bayesian horgonya le volt eresztve, amikor a vihar lecsapott, aminek következtében az árbóc eltört, a hajó elvesztette egyensúlyát és elsüllyedt.

Borítókép: Mike Lynch brit üzletember, akit nemrég felmentettek az Egyesült Államokban egy 11 milliárd dolláros csalás vádja alól, az eltűntek között van, miután egy szuperjacht elsüllyedt Dél-Olaszországnál – közölte egy, a mentési munkálatokhoz közel álló forrás 2024. augusztus 19-én. A forrás szerint Lynch felesége a 15 ember között volt, akiket kimentettek, miután a Bayesian nevű luxusjacht az éjszaka folyamán heves szél és esőzések közepette elsüllyedt Szicília partjainál, és hatan eltűntek. (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.