Elképesztő, mivel vádolja a woke-közösség a spanyol katolikus püspököt

Egy spanyol katolikus püspök az ünnepi szentbeszédében arról beszélt, hogy bár különleges időket élünk, nem létezhet valaki tetszés szerint nőként, férfiként vagy valamilyen köztes dologként.

2024. 08. 19. 21:49
Illusztráció
Illusztráció Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Transzfóbiával és gyűlöletkeltéssel vádolnak egy katolikus püspököt a spanyolországi Bilbaóban. Joseba Segura a baloldal szerint botrányos és gyűlöletkeltő kijelentéseket tett múlt heti ünnepi szentbeszédében a transzemberekről azzal, hogy azt mondta, nem lehet tetszés szerint férfiként, nőként vagy valami köztes dologként létezni. 

Azt próbálják ránk erőltetni, hogy a testnek nincs semmi mondanivalója

– fogalmazott a püspök, majd hozzátette, hogy bár a mai társadalom különleges időket él, az emberek nem azonosíthatják magukat azzal a nemmel, amellyel szeretnék, figyelmen kívül hagyva a testet, amellyel születtek.

Miközben jogosan terjed a szép test kultusza, legyen szó diétákról, edzőtermekről vagy plasztikai sebészetről, egyúttal kétségbe vonják, hogy ugyanaz a test korlátokat és határokat szabhat azon akaratunknak, hogy azzá váljunk, amivé akarunk

– közölte Segura, majd hangsúlyozta, hogy fontos megkülönböztetni azokat, akik jogosan elégedetlenek magukkal és szenvednek a testükkel, de teljesen más dolog rákényszeríteni az emberekre azt a nézetet, hogy a testnek nincs semmi mondanivalója. A baloldali média transzfóbiával és a transzemberekkel szembeni barbársággal vádolta meg a bilbaói püspököt a homíliában elhangzott gondolatok miatt, amelyek szerintük köszönőviszonyban sincsenek a katolicizmus által tanított értékekkel. 

A spanyol baloldal a genderpropaganda legelvakultabb támogatói közé tartozik Európában. Pedro Sánchez kormányzása alatt fogadták el a transztörvényt, amely lehetővé teszi a jogi nemváltoztatást, akár bemondásra, és fiatalkorúak számára is, a szülők megkerülésével

– mondta lapunknak Farkas Vajk. Az Alapjogokért Központ madridi irodájának igazgatója szerint a párizsi olimpia után a bilbaói püspök esete tökéletesen reprezentálja, hogy a woke-őrület egyre ijesztőbb méreteket ölt Európában. 

A tényszerű valóság kimondása miatt rögtön összehangolt baloldali össztűz zúdult az egyházi vezetőre, egy olyan támadáshullám, ami nem tiszteli sem a természeti tényeket, sem a véleménypluralizmust, sem a vallásszabadságot. A woke harcosai szerint azt mondani, hogy a születéskori nemet és nemi adottságokat nem lehet figyelmen kívül hagyni, transzfóbnak és gyűlöletbeszédnek számít

– mondta.

A spanyolok jelentős része azonban úgy tűnik, nem ért egyet a püspök nyilvános meghurcolásával és megbélyegzésével. A kommentelők többsége az X-en azt írta, hogy az egyházi vezető csak az igazságot mondta, ami miatt nem érheti atrocitás, ráadásul óriási hiba gyűlöletkeltéssel vádolni, miközben szentbeszédét mindössze a józan észre és a tudományra alapozta.

Ebből is látszik, hogy az európai médiát uraló woke-elit milyen távol áll az emberektől és a józan észtől, valamint hogy a baloldali gondolkodás rendre úgy vélte, hogy a természettudományt szövetségesként használhatja a vallással szemben. Ez az eset is arra világít rá, hogy a genderpropaganda olyan messzire ment, hogy ma már a vallás is szövetségese a természettudománynak a woke-őrülettel szemben

– fogalmazott Farkas Vajk.

Mint ismert, Spanyolországban 2023 elején hagyták végleg jóvá a kiskorúak nemváltását könnyítő, a szocialistákkal akkoriban koalícióban kormányzó szélsőbaloldali Unidas Podemos által kidolgozott transztörvényt. Az új előírások értelmében 16 éves korától bárki egyedül kérheti születési nemének megváltoztatását az iratain, és ehhez mindössze egy papírt kell kitöltenie, amelyben nyilatkozik arról, melyik nemmel érzi magát azonosnak. A transztörvény adta lehetőségekkel azóta sokan éltek vissza.

A spanyol börtönökben például szokássá vált, hogy a férfi rabok nemváltást kérvényeznek, hogy így átkerülhessenek a vegyes vagy női szárnyba, ahol nyugodtabb körülmények között tölthetik le büntetésüket.

Ez úgy történhet meg, hogy az új jogszabályok nem követelik meg a nemváltóktól sem az orvosi, sem a bírósági jóváhagyást, de hormonterápiára és műtéti beavatkozásra sem kell vállalkozniuk. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.