Zelenszkij az amerikai szenátorokat győzködi

Kétpárti amerikai törvényhozási küldöttséggel találkozott New Yorkban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Forrás: Origo2024. 09. 24. 11:31
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kétpárti amerikai kongresszusi küldöttséggel, köztük Ben Cardin és Chris Murphy demokrata, valamint Dan Sullivan republikánus szenátorokkal, illetve Gregory Meeks demokrata képviselővel, találkozott New Yorkban − írja az Origó.

Az ukrán államfő köszönetet mondott az amerikai törvényhozás támogatásáért, illetve tájékoztatta a küldöttséget Ukrajna jelenlegi biztonsági helyzetéről és a jövő évre várt kihívásokról – írja a The Kyiv Independent ukrán hírportál.

„A mostani határozott fellépés felgyorsíthatja a háború igazságos befejezését” – hangsúlyozta Zelenszkij, hozzátéve, hogy Ukrajna győzelmi terve a béke megteremtését célozza.

Ezzel azonban nem mindenki ért egyet. David Sacks amerikai befektető szerint nem hogy nem békéhez, de egyenesen a harmadik világháborúhoz vezetne, ha Zelenszkij terve zöld jelzést kapna.

Mit tartalmaz a tervezet? Azonnali NATO-tagságot és nagy hatótávolságú rakétatámadásokat. Más szavakkal a harmadik világháborút

– fogalmazott Sacks.

Zelenszkij ennek ellenére mostani amerikai látogatása során várhatóan Joe Biden amerikai elnöknek, valamint a két elnökjelöltnek, Donald Trumpnak és Kamala Harrisnek is bemutatja majd tervét. 

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.