Zelenszkij drámai üzenetet küldött a világnak, nagy a baj + videó

Az ukrán elnök az X közösségi oldalon összegezte az oroszok támadásait. Amíg Volodimir Zelenszkij újra szövetségeseitől követelőzik, Moszkva úgy véli, a nyugatiak alábecsülik a veszélyt.

Forrás: X2024. 09. 15. 10:54
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Drámai hangvételű bejegyzést tett közzé vasárnap a közösségi oldalán az ukrán elnök. Volodimir Zelenszkij kétségbeesetten kéri a világ segítségét az orosz–ukrán háborúban. 

Zelenszkij a nyugati támogatásért könyörög, miközben egyre több a sérült ukrán katona (Fotó: AFP)
Zelenszkij a nyugati támogatásért könyörög, miközben egyre több a sérült ukrán katona (Fotó: AFP)

A kijevi vezető konkrétan, számokkal közölte az orosz támadások mértékét.

Mint fogalmazott: 

A héten az oroszok mintegy harminc különböző típusú rakétát, több mint nyolcszáz irányított légibombát és csaknem háromszáz csapásmérő drónt lőttek ki Ukrajna ellen.

Kiemelte: Ukrajnának erős támogatásra van szüksége partnerei részéről, hogy megvédje az emberek életét az orosz terrorral szemben. 

Zelenszkij a szokásához híven konkrét követelésekkel is előállt, légvédelmet és a harcok támogatását is akarja. 

Bármit, ami rákényszeríti Oroszországot, hogy véget vessen ennek a háborúnak

– fűzte hozzá.

Az ukrán vezető bejegyzésében egyben köszönetet mondott mindenkinek a világon, aki ezt megérti, és partnereinek, akik segítik és támogatják az ukránokat.

Miközben Kijevben arra biztatják a szövetségeseiket, hogy még erőteljesebben szálljanak bele a háborúba, s ezzel akár azt is kockáztassák, hogy a konfliktus a harmadik világháborúhoz vezessen, Moszkva is figyelmezteti a háborúpárti nyugati államokat.

Mint arról lapunk is beszámolt, az orosz külügyminiszter-helyettes szerint Oroszország tudja, hogy a Nyugat már meghozta a döntést, s engedélyezi Kijevnek, hogy orosz belső területeket támadjon. A politikus szerint ennek brutális következményei lesznek.

A washingtoni, londoni és más helyszíneken lévő ellenfelek egyértelműen alábecsülik annak a játéknak a veszélyét, amelyet továbbra is játszanak

– jelentette ki Szergej Rjabkov.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.