Zelenszkij jelentősen megemelte az államapparátus fizetését

Az év eleje óta Ukrajnában a köztisztviselők bére több mint 44 százalékkal nőtt, és augusztusra az átlagfizetésük megközelítette az 56 ezer hrivnyát, ami körülbelül ötszázezer forintnak felel meg az ungvári TV21 beszámolója szerint.

Forrás: TV21 Ungvár2024. 10. 05. 7:38
olodimir Zelenszkij ukrán elnök sétál Kamala Harris alelnök mellett
olodimir Zelenszkij ukrán elnök sétál Kamala Harris alelnök mellett Fotó: Getty Images via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legmagasabb jövedelmeket a digitális átalakulási minisztérium dolgozói kapják, de más állami hivatalok is kiemelkedő béreket biztosítanak. A legjobban fizető hivatal a közüzemi díjak állami szabályozását végző nemzeti bizottság, ahol az átlagfizetés 112 ezer hrivnya (körülbelül egymillió forint), míg a vezetők akár 223 ezer hrivnyát (kettőmillió forint) is kereshetnek havonta. Ezen kívül Ukrajna monopóliumellenes bizottságának dolgozói átlagosan 97 ezer hrivnyát vihetnek haza, a vezetőség bére pedig 191 ezer hrivnya. A Miniszteri Kabinet titkárságán dolgozók átlagfizetése 71 ezer hrivnya (630 ezer forint), míg a magasabb pozíciókban lévők havi jövedelme akár 122 ezer hrivnyát (több mint egymillió forint) is elérheti.

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy Donald Trump szerint Zelenszkij a történelem legnagyobb üzletkötője

Látom, Zelenszkij itt van, szerintem Zelenszkij a történelem legnagyobb üzletkötője. Minden alkalommal, amikor eljön az országba [az Egyesült Államokba], hatvanmilliárd dollárral távozik…

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök sétál Kamala Harris alelnök mellett (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.