Az álhírekről tanít majd egyetemistákat Hunter Biden

Az amerikai elnök korrupciós és drogbotrányba keveredett fia a Tulane Egyetem vendégoktatója lesz.

2021. 04. 28. 20:21
null
A laptopról előkerült kompromittáló fotón Hunter Biden állítólag füves cigarettát szív. Fotó: EyePress News via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az álhírekről fog egyetemistáknak előadást tartani tíz héten keresztül a tavaly korrupciós botrányba keveredett Hunter Biden (képünkön), Joe Biden amerikai elnök fia a New Orleans-i Tulane Egyetem vendégoktatójaként. A Fox News amerikai hírcsatorna információi szerint

Hunter Bident a Médiapolarizáció és közpolitikai hatások című kurzus részeként fogja foglalkoztatni az egyetem; a tanfolyam tematikája szerint a kurzus az Egyesült Államok médiapiacának jelenlegi állapotára összpontosít majd és arra, hogy a médiapolarizáció, az álhírek és az új üzleti élet gazdaságtana hogyan hat a washingtoni közpolitika kialakítására.

Hunter Biden sok kellemetlen pillanatot szerzett apjának a tavalyi elnökválasztási kampány alatt Fotó: Reuters/Jonathan Ernst

Az 51 éves Hunter Biden a Yale Egyetemen végzett ügyvédként, a média, illetve az oktatás területén semmilyen tapasztalata nincs. A Daily Mail című brit napilap portálja ezzel kapcsolatban megjegyezte: a tízhetes kurzuson Hunter Biden mellett olyan nevek szerepelnek, mint Bret Stephens, a The New York Times Pulitzer-díjjal kitüntetett újságírója vagy éppen Juan Williams, a Fox News tekintélyes politikai elemzője.

Az amerikai elnök fia azonban sohasem dolgozott a média világában.

A Hunter Bidenről filmet készítő konzervatív filmrendező, Phelim McAleer a hírrel kapcsolatban úgy nyilatkozott:

az, hogy Hunter Biden az álhírekről tart előadást, olyan, mintha az egykori hollywoodi filmproducer, Harvey Weinstein a szexuális zaklatás megelőzéséről tartana tanfolyamot.

– Nem szabadna megtörténnie – fogalmazott a My Son, Hunter című film rendezője.

Hunter Biden neve a tavalyi amerikai elnökválasztási kampány fináléjában került a nemzetközi médiaérdeklődés fókuszába, miután a New York Post konzervatív napilap nyilvánosságra hozta azokat az állítólag az amerikai elnök fiának a laptopjáról származó dokumentumokat, amelyek újabb bizonyítékul szolgáltak az ukrajnai korrupciós ügyeivel kapcsolatban. A lap által közölt e-mailekből kiderült, hogy Hunter Biden már egy évvel korábban bemutatta az akkor Barack Obama alelnökeként dolgozó apját a Burisma ukrán energetikai cég legfőbb vezetőinek, aki – pozíciójával visszaélve – nyomást gyakorolt az ukrán kormányzati tisztségviselőkre, hogy rúgják ki a Burisma esetleges korrupciós ügyeit vizsgáló főügyészt.

Az ügyből további botrány gyűrűzött, a Facebook és a Twitter – a fősodrú balliberális médiával karöltve – ugyanis mindent megtett annak érdekében, hogy megakadályozzák a New York Post által közzétett dokumentumok közösségi médiában való megjelenését, illetve terjedését. Hunter Biden korábban a drogproblémáival is kellemetlen helyzetbe hozta az apját.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.