Ciklonokat neveznének el migránsokról Németországban

Bevett szokás, hogy bizonyos éghajlati jelenségeknek, mint például a hurrikánoknak neveket adnak a szakemberek, a sokféleség elősegítésre azonban Németországban bevándorló hátterű neveket viselnek majd a ciklonok.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2021. 01. 07. 15:25
null
Forrás: TWITTER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kampány indult Németországban azért, hogy bizonyos éghajlati jelenségeknek idegen eredetű személyneveket adjanak. A kampány mögött a New German Media Makers (Neue Deutsche Medienmacher/innen) nevű szervezet áll.

„Bevándorló országban élünk. Ennek ellenére a hőmérsékleti csúcsoknak és mélypontoknak szinte mindig csak olyan neveik vannak, mint Gisela vagy Helmut. Ideje ezt megváltoztatni”– olvasható a kezdeményezés honlapján.

Hozzáteszik: a németeket Ahmetnek, Chanának, Khuê-nak és Romaninak is hívják.

Németországban nagyjából bárki elnevezhet egy ciklont vagy anticiklont 240–360 euró ellenében. A pénzt a Berlini Szabadegyetem Meteorológiai Intézetének (Free University of Berlins Institute of Meteorology) kell befizetni. Az összegből hallgatói projekteket finanszíroznak, és a nevek a hivatalos időjárás-jelentésekbe is bekerülnek.

Ezekben a kezdeményezés révén tizennégy ilyen új név szerepel majd 2021-ben. Idén Németország időjárási eseményei arab és török ​​eredetű neveket kapnak, mint például Ahmet, Cemal és Jussuf, valamint Bozena, Bartosz, Irek, Dragica, Goran és Chana, amelyek lengyel, délszláv és héber eredetűek.

A kezdeményezést a német bevándorlásügyi hivatal is üdvözölte.

„Ahmet vagy Alex, a lényeg az időjárás-jelentés! 2021-ben ez is olyan változatos lesz, mint a társadalmunk – ami egy jó dolog” – írták a Twitteren.

Az időjárási jelenségek elnevezése azonban úgy tűnik nem lesz elég. A kezdeményezés honlapján arról is értekeznek, hogy a bevándorló elnevezések csak szimbolikusak, fontosabb, hogy a társadalom sokszínűsége mindenütt látható legyen. Szerintük ehhez szükség van a médiára is. Éppen ezért azt javasolják, hogy 2030-ra a médiában dolgozók harminc százaléka legyen bevándorló hátterű.

A célokat több migránspárti szervezet is támogatja, a támogatók listáján azonban feltűnik egy olyan szervezet is, amely a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványok kifizetési listáján is szerepel.

Az Each One Teach One nevű szervezet 2018-ban 356 ezer dollárt kapott Soroséktól.

Fotó: V4NA

Nekünk talán Friedrich Merz lenne a legjobb új CDU-elnök és kancellárjelölt Merkel után

Január 16-án eldől, hogy ki követi a CDU-elnöki pozícióban Angela Merkelt, ekkor tartják ugyanis – online formában – az elnökválasztást a német kereszténydemokrata néppártban. S mivel az új elnök lesz a pártversenyt jelenleg magabiztosan vezető CDU kancellárjelöltje, ezért ezen a napon az is eldőlhet, hogy a szeptember 26-i szövetségi parlamenti választások után ki vezeti majd Németországot.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.