Nicaraguában őrizetbe vettek négy feltételezett dzsihadistát

Nicaraguában kedden őrizetbe vettek négy férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy kapcsolatban állnak az Iszlám Állam dzsihadista szervezettel – közölte a latin-amerikai állam rendőrsége.

Forrás: MTI2019. 06. 26. 7:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két egyiptomi és két iraki férfit a nicaraguai hadsereg fogta el, miután illegálisan átlépték a határt Costa Ricából, ahová időközben már vissza is toloncolták őket.

A férfiak a délnyugat-nicaraguai Cárdenas település közelében sértették meg a határt a La Guasimada néven ismert illegális átkelőhelyen.

A managuai hatóságok szerint a férfiak közül hárman megfeleltek az amerikai Bevándorlási és Vámügyi Hivatal (ICE) által köröztetett figyelmeztetésben lévő személyleírásnak.

Az elmúlt 24 órában számos mexikói médium idézte az ICE jelentését, amely arra figyelmeztet: vélhetően az Iszlám Állam egyik terrorsejtjét alkotó két egyiptomi és egy iraki állampolgár van úton Közép-Amerikában más migránsokkal együtt, végső úti céljuk Mexikón keresztül az Egyesült Államok.

Az egyiptomi állampolgárokat a 33 éves Mohamed Ibrahim, és a 26 éves Mahmúd Számi Ísza, az iraki állampolgárokat a 41 éves Ahmed Gánim Mohamed Al Dzsuburi és a 29 éves Musztafa Ali Mohamed Jaúb néven azonosította a helyi sajtó. Ibrahimot, Íszát és Dzsuburit június 9-én vette nyilvántartásba a Costa Rica-i bevándorlási hatóság, s ez a dátum megegyezett az amerikai figyelmeztetésben megjelölt időponttal. Jaúbot viszont június 13-án regisztrálták.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.