Jókai-napok és Jókai-majális Balatonfüreden

Magyar Nemzet
2019. 04. 25. 11:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A városhoz több szállal kötődő romantikus írónak állít emléket immár lassan három évtizede Balatonfüred emblematikus eseménye, a Jókai-napok, amelyet idén huszonnyolcadik alkalommal rendeznek meg április 25. és 28. között.

A programsorozat ma este hatkor a Kecskeméti Énekes Kör és a ­Mendelssohn Kamarazenekar koncertjével kezdődik, Erdei Péter Liszt-díjas karnagy vezényletével.

A megnyitóünnepség holnap lesz, a Jókai-emlékház udvarán tíz órakor köszöntőt mond Vidnyánszky ­Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója és Bóka István, Balatonfüred polgármestere, közreműködik Kéry Kitti színművész. A ceremónia után közvetlenül irodalmi séta indul az író nyomában Hansági Ágnessel, Kiss A. Krisztával és Górász Péterrel, majd az Irodalmi Magazin Jókai-lapszámát ismerhetik meg az érdeklődők.

A hagyományos gálaesten a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar művész tanárai és színművész szakos hallgatói lépnek fel az Anna Grand Hotel dísztermében.

Szombaton a Koloska-völgyben a Jókai-bableves-főző versenyen, mintegy hatvan csapat vág neki a főzésnek.

Vasárnap a Jókai-emlékházban mesés-bábos tárlatvezetést rendeznek a Bárókerti Bábszínház közreműködésével a gyerekeknek. Este a Kisfaludy Galériában pedig Rabindranáth Tagore és Lálan dalait szólaltatja meg Parvathy Baul Nyugat-Bengáliából származó bául énekesnő és Wittek Béla, aki arab lanton kíséri.

Idén ezzel még nem ér véget a rendezvény, hiszen május 1-jén Jókai-majálist rendeznek, amelyen színházzal, tánccal, koncertekkel és múzeumi alkotófoglalkozásokkal várják a családokat.

A Jókai-napok részletes programja a balatonfured.hu oldalon olvasható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.