Paletta: Álombéli barangolások

Forrás: HÍR TV2019. 11. 02. 17:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hír TV Paletta című műsorának tartalmából:

  • Álombéli barangolások – Vészabó Noémi kamara-kiállítása
  • Életrajzi regény jelent meg Kulcsár Győzőről
  • Gyászzenékkel tiszteleg az Operaház Zenekara és Énekkara az elhunytak előtt
  • Álombéli barangolások – Vészabó Noémi kamara-kiállítása

    November 15-ig látható az újbudai Fári Art Galériában Vészabó Noémi Álombéli barangolások című kiállítása, ahol az alkotó ötvenöt képét láthatják az érdeklődők.

    Vészabó Noémi a műsorban elmondta, egy festőművész a nap 24 órájában dolgozik, hiszen folyton befogadja a körülötte lélegző világot. Fontos minden árnyék, fény, villanás, egy-egy szó hat a művészre. Leszögezte: „dolgozni” kell, be kell menni a műterembe, vásznat feszíteni, alapozni és közben az embert megérinti az Isten, a múzsa, vagy az ihlet, kinek, hogy tetszik.

    Az alkotás csakis lélekből jöhet, a művész lélekből fest a lelkén átszüremlő szépségeket igyekszik földre hozni – tette hozzá.

    Életrajzi regény jelent meg Kulcsár Győzőről

    Bemutatták Sütő-Nagy Zsolt: A játék mindig győz című kötetét, Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok és háromszoros világbajnok vívó életrajzi regényét.

    A szerző 2016-ban, a riói olimpia után kereste meg Kulcsár Győzőt az ötletével, ő eleinte hezitált, de két hét múlva mégis igent mondott, majd nem sokkal később kiderült a betegsége, de a kezelések idején is folytatták a munkát.

    A műsor vendége volt Sütő-Nagy Zsolt író és Pap Jenő világbajnok vívó.

    Gyászzenékkel tiszteleg az Operaház Zenekara és Énekkara

    Mindenszentek és halottak napja alkalmából több koncertet is ad a Magyar Állami Operaház Zenekara és Énekkara, gyászzenékkel tisztelegve az elhunytak előtt

    Az Erkel Színházban október 28-án Pierre de la Rue, Arvo Pärt és Arthur Honegger művei, november 2-án Verdi Requiemje hangzik el, november 4-én a Defiant Requiem: Verdi Terezínben című produkció szólal meg a Pozsonyi úti református templomban

    Az adás vendége volt Kocsár Balázs, a Magyar Állami Operaház főzeneigazgatója.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.