Bábelőadás felnőtteknek az anyaságról és vidám komolyzene

Idén is több nyári helyszínen – Kápolnásnyéken, Szentendrén és Kővágóörsön – vakációzik a Képmás-est.

Magyar Nemzet
2020. 07. 29. 13:07
null
Forrás: kepmas.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén is több nyári helyszínen – Kápolnásnyéken, Szentendrén és Kővágóörsön – vakációzik a Képmás-est. Az első két alkalom a kápolnásnyéki Halász-kastély festői kertjében lesz. A Velencei-tavi víkend egy felnőtteknek szóló bábszínházi előadást és könnyed komolyzenei élményt tartogat a közönségnek. A művészeti élményt most is egy feldolgozó beszélgetés teszi teljessé. A beszélgetést a Képmás magazin főszerkesztője, Szám Kati vezeti.

Humorral és komolyan az anyaságról – félelmek, döntések, kételyek és bizonyosságok címmel július 31-én az anyaság témája lesz a fókuszban. A felnőtteknek szóló Anyajegy című bábelőadás után humorral és komolyan beszélget a gyermekvállalásról Markó-Valentyik Anna Junior Prima díjas színésznő-rendező és Szabó T. Anna József Attila-díjas írónő, akinek szövegeiből létrejött a produkció. Ez a különleges előadás megszólítja, előhívja a mélyre rejtett élményeket és újraértelmezi a mindennapi rutint. A színpadon: anya és gyermek. Néha egyek, máskor két érző-viaskodó és egymást éltető karakter, aztán két nyeklő-csukló báb, amelyet visz a lendület.

Fotó: kepmas.hu

Vidám komolyzene – zene és történet nyárestére hangolva címmel augusztus 14-én pedig arról beszélgetnek Bősze Ádámmal, mitől vonzó ma a zene a pályaválasztóknak és a műélvezőknek, mire fogékony a XXI. századi zenehallgató Kodály országában. De lesz szó zeneértésről, zeneélvezetről, magas- és népszerű kultúráról, komolyzenei bulvárról.

A Képmás-estekről

Az esteknek immár évtizedes hagyományuk van. A Képmás magazin és a Média a Családért Alapítvány közös szervezésében valósulnak meg. Szórakoztató, feltöltő estek, művészi produkciókkal és beszélgetésekkel, vendégei ismert arcok (szakemberek, művészek, népszerű véleményvezérek), akik retusálás és szerkesztés nélkül jelenhetnek meg a közönség előtt. A Képmás-estek tematikája a családra, az emberi kapcsolatokra, a közösségekre fókuszál.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.