időjárás 3°C Mária 2022. december 8.
logo

Bach muzsikája ismét élőben szól mindenkihez

Magyar Nemzet
2020.09.13. 09:12
Bach muzsikája ismét élőben szól mindenkihez

Idén márciusban immár hatodik alkalommal rendezték volna meg a Kárpát-medence legnagyobb, ingyenes komolyzenei rendezvénysorozatát, a Bach Mindenkinek Fesztivált. Az első koncertek után azonban jött a Covid-tiltások időszaka, majd pedig a számtalan internetes megjelenést követően most nagyon óvatosan, a védekezés szabályait prioritásnak tekintve mégiscsak megrendezik a fesztivál egyes további koncertjeit. Egészen december 31-ig ismét élőben szól mindenkihez Bach csodálatos muzsikája.

Kovács Zalán László tubaművész, fesztiváligazgató
Fotók: Bach Mindenkinek Fesztivál

A programok mellett a rendezvény szervezői a jótékonyságnak is fontos szerepet szánnak: a közönségnek lehetősége lesz, hogy a Magyar Gyermekmentő Alapítványt támogassa.

Minden program megtalálható a fesztivál honlapján. A helyszínek véges befogadóképessége és különösképp a vírus elleni védekezés miatt szükséges alkalmanként regisztráció, de ez nem befolyásolja azt a tényt, hogy továbbra is minden koncert ingyenes a közönség számára.

A márciusra tervezett fesztivált néhány koncert után el kellett halasztani

Nyitásként szeptember 16-án, szerdán 19:30-tól a budapesti Szent Teréz-templomban a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Énekkar (karigazgató: Somos Csaba) koncertjére kerül sor.

Mi lesz a program?

Online tartalmakkal vár a Fővárosi Állat- és Növénykert

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.