Az igazi férfi tudja, mitől lesz méltó a nőhöz

A tárcaíró azt vette észre, hogy a férfiak a nőkre fogják saját hibáikat. Azt mondják, hogy minden baj a nők miatt van.

2020. 10. 19. 8:15
null
Forrás: wikipedia.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárcaíró a minap újranézte Kuroszava Akira A vihar kapujában című 1950-es filmjét. És azt látta, hogy a férfiak nem tudnak férfiként viselkedni. Hetven évvel ezelőtt készült a film, de a probléma mit sem változott. Ma is ez van, egy kicsit másként. A tárcaíró azt vette észre, hogy a férfiak a nőkre fogják saját hibáikat. Azt mondják, hogy minden baj a nők miatt van. Mert a nők elférfiasodtak, és mellettük már nem lehet férfiként viselkedni. Mert az egyenjogúság elvette a férfiak erejét. Pedig ez nincsen így. A nők most is igazi férfiakra vágynak. Olyan férfira, aki megbízható, vagyis aki mellett biztonságban érzik magukat. A legfőbb baj az, hogy a férfiak elbizonytalanodtak. Azt gondolják, hogy a nők másra vágynak. Téblábolnak, szerencsétlenkednek, nem találják a helyüket. Olyan elvárásoknak akarnak megfelelni, amit senki nem kért tőlük. Legfőbbképp a nők nem. Nem férfias tulajdonság a csalfaság; a nők a megbízható férfit szeretik. Nem férfias tulajdonság, ha egy férfi nem tudja, mit akar; a nők szeretik, ha egy férfinak vannak tervei, álmai, akarata. Nem férfias tulajdonság, ha egy férfi nem akar családot, csak élni akar a világban; a nők szeretik, ha egy férfi elköteleződik. Nem férfias tulajdonság az önzőség; a nők szeretik, ha egy férfi önzetlen, ha képes figyelni a nőre. Nem férfias tulajdonság, ha egy férfinak nincsenek barátai, de a nő mégiscsak azt gondolja, hogy a barátok ne legyenek fontosabbak a párkapcsolatnál, a családnál.

Fotó: wikipedia.com

A női emancipációs folyamat nem a férfiak ellenében van, csak ellenük fordult. Nem a férfiról szól, hanem a nőkről. Talán úgy ragadható meg a legjobban, hogy a nők ugyanannyi figyelmet követelnek a férfitól, mint amennyit ők adnak. Ugyanannyi gondoskodást szeretnének, mint amennyi energiát ők fordítanak a családra. A nők azt szeretnék, hogy a férfi ugyanannyit foglalkozzon a gyerekekkel, mint amennyit ők. És az igazi férfi mindezt meg tudja csinálni. Ha a nő kétségbeesik, mert az élet nehéz, nem azt várja a férfitól, hogy elbagatellizálja a gondokat, hanem erős férfiként kézen fogja őt, és megkérdezze, merre akar menni. A nő nem azt várja, hogy végeláthatatlan szócsatákat vívjon, mert bár ezekben általában alulmarad a férfi, de a nő se boldog a győzelmében. Az igazi férfi ugyanis tud hallgatni és meghallgatni. Az igazi egyenlőség arról szól, hogy a nő problémáinak is legyen létjogosultságuk. Még akkor is, ha az esetek többségében nem a férfi fogja azokat megoldani. De tartsa tiszteletben. Az igazi férfi nem veti el a női emancipá­ciót, de nem is veti alá magát. Mert a nő nem alávetett férfira vágyik, hanem egyenrangú kommunikációra, és ha a férfi képes erre, akkor végül felnéz rá. Mert a nő fel akar nézni a férfira, de csak úgy tud, ha az méltó hozzá. Az igazi férfi tudja, mitől lesz méltó a nőhöz. Évezredes tudás ez. Csak azt kell végiggondolni, hogyan egyeztethetők össze a régi értékek a női emancipációval.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.