Félelmeinkről és a húsvéti ünnepkörről a Képmás-esteken

A mai ember félelmeiről és ezek kezeléséről, majd a húsvéthoz kapcsolódó profán és szakrális hagyományokról hallhatunk művészektől és szakértőktől a márciusi Képmás-esteken.  Az online közvetített beszélgetéseket Szám Katalin, a Képmás magazin főszerkesztője vezeti, az estek helyszíne a Várkert Bazár.

2021. 03. 12. 9:32
null
Fotó: Jónás Jácint
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az esteknek évtizedes hagyományuk van. Szórakoztató, feltöltő programok, művészi produkciókkal és beszélgetésekkel. Vendégei ismert arcok, akik retusálás és szerkesztés nélkül jelenhetnek meg a közönség előtt. A Képmás-estek tematikája a családra, az emberi kapcsolatokra, a közösségekre fókuszál. Az egyes alkalmak a Képmás magazin és a Média a Családért Alapítvány közös szervezésében valósulnak meg.

Március közepén a Félelmeink nyomában című esten megtudhatjuk, hogy hogyan lehet a valós veszélyeket a helyükön kezelni és mit tehetünk a félelmeinkkel. Legyen az a betegségtől, a világjárványtól való félelem vagy a klímaszorongás. Az est során Jankovics Anna és Jaskó Bálint, a Nézőművészeti Kft. vendégművészei humoros jelenetekben elevenítik föl életünk jellemző pillanatait, Szőnyi Lídia pedagógiai szakpszichológus pedig a tudományt hívja segítségül a beszélgetéshez.

A pedagógiai szakpszichológus a tudományt hívja segítségül a beszélgetéshez
Fotó: Jónás Jácint

Talán a húsvéti ünnepkörhöz tartozik a legtöbb olyan, egyházi eredetű hagyomány, amely a hétköznapi életünkben is él. A húsvéthoz kapcsolódó szokásaink között vannak profán és szakrális rituálék, amelyek közt akadnak magyar népi eredetűek és külföldről átvettek. Március végén A nyuszi, a sonka és a feltámadás címmel megrendezett esten a húsvéti ünnepkör szimbólumait járja körül Szám Katalin Dyekiss Virággal, a néprajztudományok doktorával és Bese Gergő Péter katolikus pappal.

A vendégművészek humoros jelenetekben elevenítik föl életünk jellemző pillanatait
Fotó: Jónás Jácint

Az egyes felvételek a Képmás magazin YouTube-csatornáján érhetők el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.