időjárás 30°C Ibolya 2022. augusztus 7.
logo
Somossy Barbara filmetűdje a Bujtor-fesztivál legjobbjai között

Egy legendás szerelem története

Magyar Nemzet
2021.08.08. 08:15 2021.08.08. 08:40
Egy legendás szerelem története

Latinovits Zoltán és Ruttkai Éva tizenhat éven keresztül tartó, megindító és megrázó szerelmi történetét dolgozta fel Somossy Barbara, a Nyár 21 műsorvezetője felvételi filmjében, amely bekerült a Bujtor István-filmfesztivál versenyprogramjába is.

Somossy Barbara példaképe, Koltai Lajos Kossuth- és Balázs Béla-díjas operatőr, rendező mesterképzésén kezdi meg tanulmányait szeptembertől. Mint mondja, gyermekkori álma valósult meg mindezzel. Várakozás témakörben és egynapos forgatási kerettel született meg a Ha van még idő című felvételi filmetűdje. A forgatókönyvet Latinovits Zoltán levele ihlette, amelyet halála előtt egy évvel írt Ruttkai Évának. 

 

Fotó: Kraszner Nikolett

– Úgy gondolom, hogy azok számára is megindító film született, akik nem feltétlenül ismerik a legendás színészek szerelmi történetét, hiszen témája örök és univerzális, időket és generációkat átívelő: a szerelem és az idő – nyilatkozta a Somossy Barbara, aki arra keresi a választ, hogyan alakult volna a legendás kapcsolat, ha nem szól közbe a sors. 

 

A filmben Hámori Ildikó és Benkő Péter idézi meg a szerelmes levél sorait. A rendező élete legmeghatározóbb élményeként emlékszik vissza a Jászai Mari-díjas színművészekkel közös munkára. 

 

A Bujtor István-filmfesztiválra nevezett százhatvanhét film közül a zsűri a harmincöt legjobb játékfilmek és kísérleti fikciós alkotások kategóriába választotta be a Ha van még idő című filmetűdöt, amelyet a XII. Bujtor István-filmfesztiválon Balatonszemesen láthat a közönség augusztus 22-én 12.30-tól. A belépés ingyenes. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.