Egy legendás szerelem története

Latinovits Zoltán és Ruttkai Éva tizenhat éven keresztül tartó, megindító és megrázó szerelmi történetét dolgozta fel Somossy Barbara, a Nyár 21 műsorvezetője felvételi filmjében, amely bekerült a Bujtor István-filmfesztivál versenyprogramjába is.

Magyar Nemzet
2021. 08. 08. 8:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Somossy Barbara példaképe, Koltai Lajos Kossuth- és Balázs Béla-díjas operatőr, rendező mesterképzésén kezdi meg tanulmányait szeptembertől. Mint mondja, gyermekkori álma valósult meg mindezzel. Várakozás témakörben és egynapos forgatási kerettel született meg a Ha van még idő című felvételi filmetűdje. A forgatókönyvet Latinovits Zoltán levele ihlette, amelyet halála előtt egy évvel írt Ruttkai Évának. 

 

Fotó: Kraszner Nikolett

– Úgy gondolom, hogy azok számára is megindító film született, akik nem feltétlenül ismerik a legendás színészek szerelmi történetét, hiszen témája örök és univerzális, időket és generációkat átívelő: a szerelem és az idő – nyilatkozta a Somossy Barbara, aki arra keresi a választ, hogyan alakult volna a legendás kapcsolat, ha nem szól közbe a sors. 

 

A filmben Hámori Ildikó és Benkő Péter idézi meg a szerelmes levél sorait. A rendező élete legmeghatározóbb élményeként emlékszik vissza a Jászai Mari-díjas színművészekkel közös munkára. 

 

A Bujtor István-filmfesztiválra nevezett százhatvanhét film közül a zsűri a harmincöt legjobb játékfilmek és kísérleti fikciós alkotások kategóriába választotta be a Ha van még idő című filmetűdöt, amelyet a XII. Bujtor István-filmfesztiválon Balatonszemesen láthat a közönség augusztus 22-én 12.30-tól. A belépés ingyenes. 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.