Felavatták Veszelinov András emléktábláját

Az emléktáblát a Karinthy Frigyes út 10. számú ház lakói állították a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, mert a dobos idén lett volna 75 éves. „Veszelinov András zenészként a Syriusban ért a csúcsra, az Orszáczky Jackie-vel alkotott húzós ritmusszekció az együttes egyik védjegye volt. A Madách Színházban elsősorban Hofi Géza színpadi partnere volt, de néhány kisebb szerepet is alakított” – mondta Nemes Nagy Péter zenei újságíró a keddi eseményen.

Magyar Nemzet
2021. 09. 07. 21:00
Syrius együttes emléktáblájának avatása
Fotó: Teknős Miklós Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagyon fiatalon, 60 évesen halt meg 2007-ben, és bár evidencia, hogy a Syrius volt a magyar rock történetének egyik legjobb együttese, máig sem kapott semmiféle hivatalos elismerést, eltekintve Orszáczky Jackie tisztikeresztjétől, amelyet részben ausztráliai zenészi tevékenységéért vehetett át – hangsúlyozta Budai Ervin, a Syrius együttes történetét feldolgozó Széttört álmok című, 2006-ban kiadott könyv társzerzője.

A borítókép Teknős Miklós felvétele

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.