Két helyre kerülnek Kóbor János hamvai

Teljesül a legendás énekes kérése és a rajongók vágya is.

Magyar Nemzet
2021. 12. 22. 20:35
KÓBOR János
Budapest, 2021. december 17. Kóbor János rockénekes fényképe az emlékére tartott gyászmisén a Szent István-bazilikában 2021. december 17-én. Kóbor János Liszt Ferenc-díjas rockénekes, a Kossuth-díjas Omega együttes alapító tagja életének 79. évében, 2021. december 6-án hunyt el. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Omega december 6-án koronavírusban elhunyt frontemberének múlt pénteki gyászmiséjét azzal a tudattal követték nyomon sokan személyesen a bazilikában, illetve a tévében és az interneten, hogy nem lesz egy hely, ahol megemlékezhetnek róla, hiszen Kóbor János végakarata az volt, hogy ham­vait szórják a Balatonba.

A zenész családja viszont megtalálta a módját, hogyan teljesíthetik az énekes kérését és a rajongók vágyát is.

Úgy döntöttek, hogy a hamvak egy részét a Szent István-bazilika urnatemetőjében helyezik nyugalomra, és csak a többit fogják ténylegesen a magyar tengerbe szórni, így szerettei és tisztelői is elzarádokolhatnak időnként oda. Sajtóhírek szerint mindkét szertartás zárt körű lesz, azon csak a legközelebbi családtagok vehetnek részt, mivel szeretnének bensőséges körülmények között búcsút venni a legendától.

A bazilika urnatemetőjében több magyarországi híresség is nyugszik: Puskás Ferenc, Grosics Gyula, Kocsis Sándor, Buzánszky Jenő, illetve Aradszky László is ott van eltemetve.

A Balatonba (illetve más hazai vizekbe) lebomló urnában lehet a hamvakat elhelyezni és a temetkezéshez szükséges az illetékes vízügyi hatóságok engedélye, úgy tudni, ezt Kóbor János családja már megkapta.

Borítókép: Kóbor János fényképe az emlékére tartott gyászmisén a Szent István-bazilikában (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.