Közeledik az év első művészeti vására

Több mint harminc kortárs és klasszikus galéria, aukciósház és műtárgykereskedő kiállító vesz részt március 3. és 6. között az Art and Antique művészeti vásáron. Az immár negyedik alkalommal megrendezett seregszemle új helyszínen, a budapesti Bálnában várja a művészetek szerelmeseit.

Magyar Nemzet
2022. 02. 07. 20:10
null
Fotó: gradvolt-endre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kiállításon többek között Bortnyik Sándor és Nádler István műveit állítja ki az Erdész Galéria, Boldi-szobrot mutat be a Bodó Galéria. A Kalman Maklary Fine Arts Hantai Simon-képpel is érkezik, a Nagyházy Contemporary több fiatal művész, köztük Ámmer Gergő munkáját, a Molnár Ani Galéria Konok Tamás- és Haász István-alkotást is bemutat. A Deák Erika Galéria standja többek között Fajó János, a Nudelman Numismatica kiállítótere Maurer Dóra és Korniss Dezső, az Einspach Fine Art and Photography pedig Z. Gács György emblematikus műveit állítja ki, miközben a Vintage Galériában Bálint Endre, a Virág Judit Galéria standján pedig Moholy-Nagy László Kompozíció és Rippl-Rónai József Anella című munkája vásárolható meg.

A bútorokon, a képeken keresztül az ékszerekig szinte minden műtárgytípust megtalálhat az érdeklődő a vásáron, miközben több alkalommal Antalffy Péter művészettörténész tart tárlatvezetéseket magyar és angol nyelven. 

Rippl-Rónai József Anella című festménye    Fotó: Art and Antique

A kiállítás története 1994-re nyúlik vissza, amikor Antik enteriőr néven évente a Néprajzi Múzeum, majd 1996-tól a Műcsarnok épülete adott otthont a rendezvénynek. 2019 óta Art and Antique néven már kortárs műtárgyakat és régiségeket vonultat fel a művészeti vásár, ahol a legnevesebb magyar galériák és műkereskedők mutatják be különleges, erre az alkalomra összegyűjtött műtárgyaikat.

A vásár különlegessége egy jótékonysági online aukció, amelynek tárgyait a kiállító galériák ajánlották fel: az Axioart felületén február 17. és március 6. között lehet licitálni az árverésre (március 6. 16 óra), a befolyt összeget pedig az autizmussal élők támogatását célul kitűző Autistic Art Alapítvány számára ajánlják fel az autista lakóotthonok működésének támogatására.

Hantai Simon Catamurons című munkája     Fotó: Art and Antique

Ebben az évben a látogatók között ráadásul egy egymillió forint értékű brilliáns nyakéket és fülbevalót is kisorsolnak. Aki belépőjegyet vásárol a kiállítás négy napja során, a belépőjegyével vehet részt a közjegyző által hitelesített sorsoláson. 

A vásárra kétezer forint a belépő, a 18 éven aluliaknak ingyenes.

Borítókép: A tavalyi vásár felülnézete (Fotó: Gradvolt Endre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.