Négy díj a Magyar Golgotának Malajziából, egy Londonból és egy Nizzából

Malajziában, Kuala Lumpuban megrendezett Indo Malay nemzetközi filmfesztiválon az NFI támogatásával készült Magyar Golgota négy díjat nyert. A legjobb rendező, legjobb operatőr, legjobb színész és legjobb filmes koncepció díját. Ugyanezen nap Nizzában nyerte el a film a legjobb drámai filmnek járó Arany Zsiráf díjat. Londonban pedig a London Classic Filmfesten Pozsgai Zsoltot díjazták mint legjobb rendezőt ugyanezért a filmért.

Magyar Nemzet
2022. 05. 06. 14:35
null
2021.04.01. Szentendre Pozsgai Zsolt író, színházi és filmrendező Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fél év alatt száz nemzetközi díjat söpört be a Nemzeti Filmintézet (NFI) támogatásával készült Magyar Golgota című film, 

amelyet Pozsgai Zsolt Balázs Béla-díjas rendező írt és rendezett. 

A film 1849-ben játszódik Aradon, Török Ignác vértanú utolsó éjszakáját dolgozza fel, amely nem várt fordulatokban bővelkedik. Érdekesség, hogy a már több mint száz díj megoszlik a világon. 

A történet ugyanúgy érdekes Kaliforniában, mint Afrikában vagy éppen Burmában. 

A díjak is változatosak: legjobb film, legjobb dráma, legjobb színészi-színésznői alakítás, legjobb rendező, legjobb látvány, jelmez – és aminek a rendező a legjobban örült: a floridai Best Film Awards legjobb színészi együttes díja, mely együtt ismerte el a színészek teljesítményét.

 Olyan jelentős díjakat is elhoztak, mint a Los Angeles függetlenfilm-fesztivál, melyet minden évben az Oscar után rendeznek a függetleneknek,vagy a keleti fesztiválok „Oscarja”, az indiai Arany Róka-díj. Nyert a film Nepálban, Argentínában, Kamerunban, Ausztráliában, valamint Európa több városában, pár napja az Arany Zsiráf-díjat hozta el Nizzából. És a sorozatnak nincs vége, hiszen a film több világfesztivál döntőjébe is bekerült, amelyeknél a közeljövőben lesz döntés. A szereplők Szabó Máté, Pap Katalin, Lux Ádám, Békefi Viktória, Janik László, Tapasztó Ernő, Varga Tamás. Operatőr Kovács Claudia, vágó Pálfalvi Réka, gyártó a Mythberg Films, producer Berger József. A film szerepel a Filmio kínálatában, ott tekinthető meg.

Borítókép: Pozsgai Zsolt (Fotó: Kurucz Árpád)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.