Semmelweis Ignác igaz története a Dunán

Az anyák megmentőjének visszaemlékezéseit Haumann Péter felejthetetlen hangján ismerhetik meg a nézők.

Magyar Nemzet
Forrás: MTVA2022. 06. 29. 10:00
Fotó: MTA.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az anyák megmentőjének viszontagságos életéről és pályájáról készült 2014-es ismeretterjesztő filmet a Semmelweis-napon, július 1-jén tűzi műsorára a csatorna. Semmelweis visszaemlékezéseit Haumann Péter felejthetetlen hangján ismerhetik meg a nézők. A film a vetítés után hét napig megtekinthető a Médiaklikken.

Az életmentő – Semmelweis Ignác igaz története című filmben feltárt és tudományosan igazolt tények alapján rekonstruálják Semmelweis korszakalkotó felfedezésének körülményeit, valamint emberi és szakmai meg nem értettségének és korai halálának okait.

A Haumann Péter közreműködésével készült alkotás reklám és megszakítás nélkül, július 1-jén, az orvos zseni születésének évfordulóján, 14:20-tól tekinthető meg a Dunán. Az adásba kerülés után a film újranézhető a közmédia digitális gyűjteményében, a Médiaklikk.hu oldalon, ahol több száz film, műsor és podcast adás is ingyenesen elérhető.

Egész nyáron a hazai filmgyártás legjava a Dunán: 

Fel a fejjel, 07. 02. (13:55)

Egy pikoló világos, 07. 10. (14:20)

Alfa Rómeó és Júlia, 07. 17. (14:05)

Ez történt Budapesten, 07. 24. (14:15)

A Hídember, 07. 30. (14:25)

Borítókép: Semmelweis Ignác portréja (Forrás: MTA.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.