Megkapta az intézményakkreditációt a Színház- és Filmművészeti Egyetem

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) hivatalosan is megadta az akkreditációt a Színház- és Filmművészeti Egyetemnek.

Forrás: Színház- és Filmművészeti Egyetem2022. 07. 12. 9:33
null
Budapest, 2019. május 25. A Színház- és Filmmûvészeti Egyetem, valamint az Uránia Nemzeti Filmszínház szecessziós-mór stílusú épülete VIII. kerületi Rákóczi út 21-ben. 1895-ben épült Schmahl Henrik tervei alapján. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sikeres intézményakkreditációs eljárás kiemelt jelentőséggel bír a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) életében, hiszen egyértelmű visszaigazolása a modellváltást követően megkezdett minőségirányítási- és intézményfejlesztési folyamatoknak. A mintegy háromnegyed éves akkreditációs eljárás a felsőoktatási minőségbiztosítás európai sztenderdjei és irányelvei (Standards and Guidelines in the European Higher Education Area – ESG 2015) alapján átfogóan vizsgálta és értékelte az egyetem működését, minőségbiztosítási rendszerét. A vizsgálatot követően a MAB 2025. december 31-ig adta meg az akkreditációt az intézménynek – írja közleményében az SZFE.

A MAB látogató bizottsága retrospektív vizsgálatot folytatott le 2015–2021 közötti időszakra vonatkozóan.

Az eljárás vizsgálati szakasza ezáltal egyaránt kiterjedt a modellváltás előtti és utáni időszakra. Az eljárás során az egyetem önértékelési jelentést készített, amelyben az ESG sztenderdjeinek és irányelveinek intézményen belüli érvényesülését, megvalósítását fejtette ki. A MAB akkreditációs eljárása alapján megfogalmazott javaslatokat az egyetem végrehajtotta, amelynek következtében az érdekképviseletek, a hallgatók, az oktatók és a munkavállalók részvétele biztosított. Az SZFE kidolgozta hosszú távú stratégiáját, amely a vízió és a misszió meghatározása mellett részletesen vázolja egy-egy szakterület többéves programját. A MAB jelentésében kiemeli, hogy a modellváltást követően kialakított szabályozási, szervezeti és gazdálkodási keretek biztosítják az egyetem jogszabályoknak megfelelő működését.

Az egyetem elkötelezett a minőségirányítási rendszerének további fejlesztése mellet, ezért a MAB által tett javaslatokkal összefüggésben intézkedési tervet készít, továbbá azokat teljeskörűen beépíti mindennapos működésébe.

Az egyetemi működés minden eleme – így a minőségirányítás és a minőségbiztosítás is – a magas színvonalú oktatás és tehetséggondozás érdekeit szolgálja, az SZFE számára a hallgatók elégedettsége a legfontosabb cél – áll az egyetem közleményében.

Borítókép: a Színház- és Filmművészeti Egyetem, valamint az Uránia Nemzeti Filmszínház épülete VIII. kerületi Rákóczi út 21-ben (Fotó: MTVA/Róka László)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.