Böjte Csaba árváinak ad koncertet a Kaláka

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány és Böjte Csaba Erdélybe szóló meghívásnak tesz eleget a Kaláka.

Magyar Nemzet
2022. 10. 02. 10:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kaláka együttes az elmúlt hét végén érkezett haza Törökországból, ahol két helyszínen, Isztambulban az Atatürk Kulturális Központban, valamint Rodostóban, Rákóczi fejedelem házában adott koncertet. Az együttes tagjai ismét útra kelnek a jövő héten, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány és Böjte Csaba Erdélybe szóló meghívásnak tesznek eleget. A Három székláb című gyermekeknek szóló műsorukkal október 3-án Déván, 4-én Kovásznán, 5-én Csíkszeredán, 6-án Gyergyószárhegyen és 7-én Székelyhídon lépnek fel. Ez 

a műsor a Kaláka legkedveltebb gyerekdarabjaiból áll,  felhangzanak többek között Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Tamkó Sirató Károly, Móra Ferenc, Hajnal Anna verseire írott dalok,

a sokak által kedvelt lemezek (A pelikán; Nálatok laknak-e állatok?; Ukulele; Az én szívemben boldogok a tárgyak; Bőrönd Ödön; Madáretető) darabjai. A zenészek az előadásuk közben  bemutatják érdekes hangszereiket a jelenlévő gyermekeknek, s lehet együtt énekelni,szajkó módra együtt  verset mondani és még közösen muzsikálni is.

Borítókép: a Kaláka együttes (Forrás: Kaláka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.