időjárás 5°C Vilma 2022. december 5.
logo
A teátrum vezetősége energiatakarékossági okokból hozta meg a döntést

Ideiglenesen Szentesre „költözik” a Békéscsabai Jókai Színház

Magyar Nemzet
2022.11.23. 17:30 2022.11.23. 17:34
Ideiglenesen Szentesre „költözik” a Békéscsabai Jókai Színház

A békéscsabai közgyűlés döntése értelmében december 20. és március 31. között a Békéscsabai Jókai Színházban csak próbákat lehet tartani, előadásokat nem. A színház által működtetett szentesi Tóth József Színház és Vigadó azonban nem zár be a téli hónapokban. Az előadásokat, amelyek egyébként benne vannak az ottani bérletrendszerben, Szentesen játsszák el, a próbákat pedig Békéscsabán tartják majd.

A békéscsabai színházat három hónapra energiatakarékossági okokból be kell zárni, az arra az időszakra tervezett bemutatókat a teátrum az általa működtetett szentesi Tóth József Színház és Vigadóban mutatja be – olvasható Seregi Zoltán igazgató mai közleményében.

Mint írta, a békéscsabai közgyűlés döntése értelmében december 20. és március 31. között a színházban csak próbákat lehet tartani, előadásokat nem. A Jókai Színház által működtetett szentesi Tóth József Színház és Vigadó azonban nem zár be a téli hónapokban. 

 

Hangsúlyozta, azokat az előadásokat, amelyek egyébként benne vannak az ottani bérletrendszerben, el tudják játszani Szentesen, de a próbákat Békéscsabán tartják majd.


Január 26-án tervezik bemutatni Szentesen Gogol A revizor című komédiáját; február elején a Lady Oscar című francia bohózatot és a Hétalvó című japán népmese alapján Naplopó címmel készülő zenés gyerekdarabot.


Február közepén kezdődnek az Országúton című Fellini-film színpadi adaptációjának, valamint az Égig érő fa című magyar népmeséből készült gyerekdarabnak a próbái. Az előadásokat március közepén és végén mutatják be Szentesen.
  

Ez a terv biztosítja, hogy április 1-jétől öt kész előadás várja bérleteseinket és nézőinket Békéscsabán

  – írta az igazgató, kiemelve, hogy egyetlen előadást sem szeretnének törölni a békési megyeszékhelyen, és azt sem szeretnék, ha jövő szeptemberre csúszna egy, a mostani évadra tervezett bemutató.


Az évad utolsó premierje egy Agatha Christie-krimi lesz, amelybe visszatér Felkai Eszter színésznő. Azt májusban már Békéscsabán mutatják be a tervek szerint.

 

Borítókép: Szentesi színház (Fotó: Magyar Teátrum Online)

 


 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.