időjárás -1°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo
Kedden várja az állatkerti Mikulás az óvodásokat és az iskolásokat

Mikulás-napi programok a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Magyar Nemzet
2022.12.01. 13:45 2022.12.01. 14:14
Mikulás-napi programok a Fővárosi Állat- és Növénykertben

December 6-án Mikulás-napi programokkal, kézműveskedéssel, mézeskalács-díszítéssel, állatvédelmi témahéttel és a kert legújabb lakójával, a dolmányos hangyásszal várja az Fővárosi Állat- és Növénykert a gyermekeket, óvodás és iskolás csoportokat. Az állatkerti Mikulással a kisszikla barlangtermében találkozhatnak a gyerekek, bár időnként a kert sétaútjain is feltűnik majd, lovaskocsival járva körbe.

A verset mondó gyerekek apró ajándékot is kapnak a Fővárosi Állat- és Növénykertben a Mikulástól. A  barlangteremben kézműveskedés is várja a gyerekeket, valamint a karácsonyi mézeskalács-díszítést is ki lehet próbálni.
 

December 6-án, Mikulás napján mutatkozik be továbbá a nemrég érkezett dolmányos hangyász. Ezt az állatkertekben igen ritkán látható állatfajt utoljára több mint nyolcvan éve mutatta be a városligeti intézmény.


 

December 6-án színes programokkal várja a gyerekeket a Fővárosi Állat- és Növénykert (Fotó: Zoobudapest.com)

 

A Mikulás-napi program része két vezetett séta is, amelyeken az állatkert munkatársai és a Pesti Magyar Színházban novemberben bemutatott Madagaszkár című, az ismert animációs filmen alapuló zenés kalandtúra főszereplői segítségével lehet megismerni elsősorban azokat az állatokat, akik a musicalben, illetve a filmben is szerepelnek. A vezetett séták 11 és 13 órakor indulnak a főbejáratnál lévő információs pavilontól.


Borítókép: a Mikulás meglátogatja az állatokat is (Fotó: Bagosi Zoltán/Zoobudapest.com)

 

  

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.