Ismét lehet pályázni az Esterházy Art Awardra

Idén is meghirdette nagy presztízsű pályázatát az Esterházy Privatstiftung. A nemzetközi zsűri előreláthatóan húsz pályázót jelöl az Esterházy Art Awardra. Pályázni online, június 4-ig lehet.

Magyar Nemzet
2023. 02. 05. 17:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Esterházy Art Award egyike azon hazai díjaknak, melyre fiatal képzőművészek is pályázhatnak. A díj odaítélésével a hercegi háznak a kortárs képzőművészet területén gyakorolt mecénási tradíciója folytatódik. Emellett közép-európai történelmének köszönhetően az Esterházy Privatstiftung kötelességének tekinti, hogy kulturális összekötő szerepet töltsön be kelet és nyugat, múlt és jelen között. Ennek megfelelően az Esterházy Art Award célja a nemzetközi párbeszéd támogatása.

Esterházy Art Award-díjátadó és -kiállítás 2022-ben (Forrás: Esterházy Contemporary/Facebook)

 

A 2009-ben megalapított és nyertesenként 5000 euróval járó, a fiatal kortárs képzőművészetet népszerűsítő díjat kétévente, minimum két, maximum három 45 év alatti magyar képzőművésznek ítéli oda a független nemzetközi szakmai zsűri. 

A pályázaton festészettel és festészettel határos technikákkal, valamint ezekkel a technikákkal operáló térinstallációkkal lehet indulni. A kiállításra rendelkezésre álló múzeumi terek lehetővé teszik a nagyobb méretű, illetve installációs művek befogadását is, ezeknek a pályaműveknek a benyújtásánál az első körben terveket, illetve vázlatokat is elfogadnak.

 

 

Pályázni online, június 4-ig lehet. A nemzetközi zsűri előreláthatóan húsz pályázót jelöl a díjra, akiknek 2023. december 15-től 2024. március 3-ig kiállítása nyílik a Ludwig Múzeumban. 

 


A részletes pályázati kiírás ITT olvasható.

Borítókép: Pillanatkép a tavalyi kiállításról (Fotó: Esterházy Contemporary/Facebook)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.