Újabb részlet derült ki Bruce Willis betegségéről

A színész betegsége közel egy éve ismert, de most pontosították a diagnózist.

Magyar Nemzet
Forrás: vg.hu2023. 02. 17. 13:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint azt korábban megírtuk, az amerikai filmsztár a kognitív képességeit befolyásoló betegsége miatt felhagy a színészi pályával. 
Egy évvel azután, hogy Bruce Willis visszavonult, frontemporális demenciával diagnosztizálták  – tudatta tegnap az Instagramon a színész jelenlegi felesége, Emma Heming Willis és volt neje, Demi Moore. Az FTD a demencia leggyakoribb formája a 60 évnél fiatalabbak körében, és nem gyógyítható.

Willisnél korábban afáziát állapítottak meg, amely nehézzé teszi a beszédet, ezt a diagnózist pontosították most az orvosok. Az afázia olyan nyelvi zavar, amely stroke, baleset, agydaganat vagy egyéb betegség következtében alakul ki. Az afáziás betegek nagy része mindent tud és ért, de nem tud megfelelően válaszolni. 

A színész családja nem tudta megmondani, hogy konkrétan milyen esemény okozhatta a sztár betegségét.

 

Amióta visszavonult, a 67 éves Willis állapota tovább romlott, ezért újabb vizsgálatokra volt szükség. A The Wall Street Journalnak Chiadi Onyike, a Johns Hopkins Egyetem FTD-programjának vezetője elmondta, hogy bár vannak kezelések, amik segítenek a beteg állapotán, a kór nem gyógyítható.

 

Bruce Willis több mint 70 filmben játszott, a leghíresebb szerepe pedig a Die Hard-filmekben John McClane akcióhős. Ugyan több forgatáson már nem vesz részt, de első hollywoodi sztárként eladta a képmásához való jogait, hogy lehetővé tegye egy „digitális ikerpár” létrehozását.

A technológiának köszönhetően így továbbra is szerepelhet filmekben, anélkül, hogy ténylegesen ő alakítaná filmbéli karaktereit.

Borítókép: Bruce Willis (Forrás: Flickr)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.