Bejött az HBO Max húzása, jönnek fel a versenytársak a Netflixre

Az első negyedévet veszteséggel zárta a Warner Bros. Discovery a tavalyi fúzióval kapcsolatos költségek miatt, a streamingüzletág viszont nyereséges lett.

Magyar Nemzet
Forrás: VG2023. 05. 07. 14:53
null
ILLUSTRATIVE - The streaming service HBO Max. ANP SEM VAN DER WAL netherlands out - belgium out (Photo by Sem van der Wal / ANP MAG / ANP via AFP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Warner Bros. két érdekeltségét, az HBO Max és a Discovery+ platformokat magában foglaló Discovery streamingüzletág ötvenmillió dolláros korrigált adózás előtti eredményt ért el 2023 első három hónapjában, szemben az egy évvel korábbi 227 millió dolláros veszteséggel. A két szolgáltatás több mint másfél millió előfizetőt szerzett.

A Discovery+ és az HBO Max május végén olvad össze Max néven, és több előfizetési modellt is kínál majd. 

A mostani jelentés fontos változást jelez, mivel a streamingrészleg korábban veszteségesen működött. Igyekeztek lefaragni a költségekből, és egyensúlyt teremteni a streaming, valamint a hagyományos filmes és televíziós üzletágak között a Reuters szerint.

 

Jönnek fel a streamingszolgáltatók

A piacot elemző FlixPatrol összesítése szerint a szektort 230,9 millió előfizetővel a Netflix vezeti. Utána jön az Amazon Prime Video 200 milliós bázissal. A harmadik helyen több mint 161 millió felhasználóval a Disney+ áll, aztán jön a Tencent Video 124 millió feliratkozóval és a Baidu iQIYI platformja 101 millió előfizetővel. 

Őket követi az HBO Max 81 milliós nézőszámmal. A Discovery+ 15 millió ügyfelével a 21. helyet foglalja el.

A Netflix 78 államban piacvezető, főként Európában, Latin-Amerikában és Ausztráliában. Az Egyesült Államokban, Kanadában és Japánban az Amazon Prime Video a legnépszerűbb. Kínában a Tencent Video, Oroszországban a KinoPoiszk, Indiában a Disney+ az első. Észak-Afrikában a Shadid, Délkelet-Ázsiában az iFlix számít meghatározó piaci szereplőnek – olvasható a VG cikkében.

Borítókép: illusztráció (Fotó: AFP/ANP/Sem van der Wal)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.