Határokon átnyúló produkcióban láthatjuk az Amadeust Kisvárdán + videó

Határokon átívelő projekt a címe annak az izgalmas koprodukciónak, amely a Szegedi Pinceszínház és az Aradi Kamaraszínház között jött létre és amelynek keretén belül legközelebb az Amadeus című előadást láthatja a közönség a Magyar színházak 35. kisvárdai fesztiválján.

Magyar Nemzet
2023. 06. 09. 17:47
Amadeus,  Magyar Színházak 35. Kisvárdai fesztiválja, Szegedi Pinceszínház, Aradi Kamaraszínház
Jelenetfotó az Amadeus című előadásból Fotó: Ida Jusztina
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Határokon átívelő projekt a címe annak az izgalmas koprodukciónak, amely a Szegedi Pinceszínház és az Aradi Kamaraszínház között jött létre. Mint Kancsár Orsolya, a Szegedi Pinceszínház ügyvezető igazgatója a Kisvárdai Várszínház munkatársának elmondta, a projektet arra találták ki, hogy határokon túli magyar színházakat hívjanak meg a Szegedi Pinceszínházba, így ismerkedtek meg Tapasztó Ernővel, az Aradi Kamaraszínház igazgatójával. Ezután találták ki a Szeged–Arad színháztengelyt, amely arra hivatott, hogy közös produkciókat hozzanak létre, amelyeket mindkét városban játszanak havi rendszerességgel, kiszolgálva ezzel az ott élő magyar lakosságot. 

Amadeus,  Magyar Színházak 35. Kisvárdai fesztiválja, Szegedi Pinceszínház, aradi Kamaraszínház, fesztivál
Jelenetfotó az Amadeus című előadásból 
Fotó: Ida Jusztina 

Elsőként a Karnyónét mutatták be ilyen formában, ezt követte az Élő halott, idén pedig az Amadeus lesz látható a projekt keretein belül. 

Mint Kancsár Orsolya elmondta, 2021-ben Kisvárdán a Karnyónével hét nemzetközi fesztiváldíjat nyertek el, idén pedig az Amadeus című előadást viszik a nagybányai Atelierre és a Magyar színházak 35. kisvárdai fesztiváljára is. 

„Ez különösen nagy öröm nekünk, hiszen nagy lehetőség számunkra, hogy itt a szakma krémje meg tud minket nézni, milyen minőségű színházat csinálunk. Erre igazán nagy szükség van”  – fogalmazott Kancsár Orsolya. 

 

Varga Bálint, a szegedi teátrum művészeti vezetője szerint egészen más játszani a szegedi és más az aradi közönségnek, hiszen bár előbbi városban ott van a Szegedi Nemzeti Színház, hozzájuk is nagyon szeretnek járni a látogatók. 

Mi egy zsebszínház vagyunk, egy stúdiószínház, egészen más atmoszférája van a színészi játéknak a koncepcióval, amit a rendező megálmodott

– mondta Varga Bálint. 

Az Amadeus című előadást a két színház koprodukciójában június 28-án, 21 órakor láthatja a közönség a Magyar színházak 35. kisvárdai fesztiválján. 

 

Borítókép: Jelenetfotó az Amadeus című előadásból (Ida Jusztina)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.