Már tízezren voltak kíváncsiak a Pénzmúzeum tetőteraszára

Alig egy hónap alatt rengeteg látogatót vonzott a Széll Kálmán téri Pénzmúzeum panorámaterasza.

Magyar Nemzet
2023. 07. 20. 16:30
Pénzmúzeum, panorámaterasz, Postapalota, Széll Kálmán tér, tetőterasz
Kilátás a Pénzmúzeum panorámateraszáról Forrás: Pénzmúzeum
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pénzmúzeum panorámateraszára már a június 16-i megnyitást követő első hónapban tízezer látogató volt kíváncsi – derül ki az intézmény közleményéből. A Széll Kálmán téri volt postapalotában megnyílt intézmény tetőterasza azért is különleges látványosság, mert a közel százéves épület legfölső szintje eddig nem volt látogatható. A mostani látogatószám elérését segítette a Múzeumok éjszakájának közönsége is, ekkor közel háromezer fő volt kíváncsi az intézményre.

Pénzmúzeum, panorámaterasz, Postapalota Széll Kálmán tér Nemzeti Bank
Így fest a Széll Kálmán tér a Pénzmúzeum, vagyis az egykori postapalota panorámateraszáról. Fotó: Kallus György

A Magyar Nemzeti Bankhoz tartozó Pénzmúzeum és Látogatóközpont tetőteraszának megnyitásával még többen ismerkedhetnek meg a historizáló-szecessziós, art deco elemeket is tartalmazó épület unikális tereivel. Az ez irányban tett első lépés az Évszázados értékünk – Korcsolyapályától a Pénzmúzeumig című új, időszaki kiállítás megnyitása volt április közepén. A tárlat az ingatlan múltján és jelenén keresztül a tervező Sándy Gyula építészmérnökre helyezi a fókuszt.

A második lépés az épület Széll Kálmán tér felőli tetőteraszának és az ott helyet kapott kávéháznak a megnyitása volt: innen és a körtoronyból lepillantva a vendégek új perspektívából szemlélhetik a várost.

Az ingyenesen felkereshető panorámateraszt idén egyelőre a múzeum látogatói érhetik el. A látogatási idő a Pénzmúzeum nyitvatartásához igazodik, időpontot ide kattintva lehet foglalni. Érdemes a látogatást a Pénz útja kiállításon kezdeni, ezt követően a panorámateraszról letekinteni a városra, majd elsétálni a Szőke Gábor Miklós által készített Csodaszarvas-szoborhoz.

Borítókép: Kilátás a Pénzmúzeum panorámateraszáról (Forrás: Pénzmúzeum)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.