A rock and rollban a legfontosabb a libabőr

Több mint három évet kellett várni arra, hogy Heincz Gábor Biga, DR BRS és Varga Viktor egy friss slágerrel lepje meg a közönséget. A Boom Shot című számmal a rock and roll életérzést idézik meg, ezzel együtt egy új hangzással pezsdítik fel a popzenét. Az új nótáról és az ahhoz készült különleges klipről Heincz Gábor Biga mesélt lapunknak.

2023. 09. 20. 5:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zenészek korábbi, Koccintós című, hétszeres, platinalemezes zeneszámát több mint harminchatmillióan tekintették meg a legnagyobb videómegosztó portálon. – Nagyon különleges trió a miénk, három különböző karakter, különböző zeneiségekkel, gondolatiságokkal, és éppen emiatt működik nagyon jól ez a csapat. Az előző szerzemény a tipikus alkalmi hangzással és mondanivalóval megalkotott talpalávaló, ami legénybúcsún, leánybúcsún, születésnapon is felcsendülhet, szívesen hallgatja a közönség. Ilyen jellegű dal ugyanis nem nagyon volt – mutatott rá Biga.

Heincz Gábor Biga, DR BRS és Varga Viktor új klipje egy westernvárosban készült. Forrás: Facebook/Heincz Gábor Biga

Az előző szerzeményhez képest nemcsak a stílus változott, hanem ebből fakadóan a hangszerelés is merőben más lett. A lágy hangzású ukulelét felváltotta az elektromos gitár.

Ez a dal autentikus és akusztikus.

– Nem akartuk követni az előző szám zenei sémáit. Kerestem valami újdonságot. Az elmúlt tíz évben a nyolcvanas éveket idéztük meg gondolatiságban, divatvilágban és hangzásban. Most viszont új impulzusokra van szükség, így jöhet a hatvanas–hetvenes évek. Fontos volt az is, hogy olyan zenészek játsszák fel az alapot, akik ebben a műfajban jelen vannak – hangsúlyozta az alkotó.

Heincz Gáborra fiatalon nagy hatással volt a hatvanas évek hangzása, stílusvilága. Legújabb nótájában az otthonról hozott tudást, tapasztalatot és egy korszak zenei elemeit szerette volna megmutatni a közönségnek. – Amikor kilencévesen elkezdtem zenével foglalkozni, akkor nekem a rock and roll volt fókuszban.

Az első dallamokat, harmóniákat édesapámtól tanultam, amelyek hasonlók voltak,

 mint amit most hallhat a közönség a Boom Shot dalban. A rock and rollnak egyetlen hatást kell kiváltani: a libabőrt. Ha az megvan, akkor minden stimmel – mosolygott Biga.

A pörgős, tüzes melódiához klip is készült, nem is akár milyen helyszínen. – Egy megépített westernvárosban forgattunk Császáron, ahol alakult egy hatalmas házibuli. Ehhez olyan extrém megjelenésű embereket kerestünk, akik stílusukban hozzáadtak a műfajhoz – emelte ki a zeneszerző, aki szerint a Boom Shot elnevezés egy életérzésre utal, vagyis amikor meghallod a dalt, akkor szinte fejbe kólint a jó hangulattal. – Direkt beletettem a Koccintósból néhány olyan kifejezést, amit már sokan ismernek és énekelnek. Így lesz kerek ez a kép – szögezte le Heincz Gábor Biga zeneszerző, szövegíró.

Borítókép: Heincz Gábor Biga a hatvanas–hetvenes évek hangzását idézi meg a Boom Shotban (Forrás: Facebook/Heincz Gábor Biga)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.