SIX még mindig: különleges videóblog az év koncertmusicaljéről

A Madách Színház október 14–15-én hatalmas sikerrel mutatta be Szirtes Tamás rendezésében a SIX koncertmusicalt, amely az évadban már a második premierje volt a teátrumnak.

2023. 10. 26. 10:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A SIX koncertmusicalt két angol egyetemista, Toby Marlow és Lucy Moss írta néhány évvel ezelőtt. Alkotásuk az angol történelem hírhedt alakját, VIII. Henriket állította középpontba, ám a történetírói szemlélettől eltérő látásmódban, női szemszögből fogalmazták meg a történetet. 

A nem hagyományos történetmeséléshez olyan műfaji formát találtak, amely a színházakban szintén szokatlan, ám reményeik szerint éppen ezért még több nézőhöz tudja eljuttatni az üzenetüket. Így lett a darabból koncert, a főszereplők pedig a hat királyné, akik popcsapattá alakulva világkörüli turnéra indulnak, legújabb állomásuk pedig Budapest és a Madách Színház.

A szokatlan műfajhoz Szirtes Tamás rendező új kommunikációs formát is választott: 

a SIX próbafolyamata alatt videónaplót vezetett, amelyből a munkafolyamatot, és persze sok-sok kulisszatitkot is megtudhatnak a nézők. 

A rendező a popdívákkal végigvezet mindenkit a főpróbahéten, valamint felvillan a bemutató néhány izgalmas pillanata, de az első részben bemutatkoznak a színészkirálynők: Baranyai Annamária, Zsitva Réka, Peller Anna, Kardffy Aisha, Gadó Anita és Gallusz Nikolett, akik arról beszélnek, hogy karakterüket mely világhírű énekesnő ihlette.

A naplót teljes egészében végignézhetik a színház YouTube-csatornáján.

A SIX koncertmusicalt még ezen a héten láthatják a Madách Színházban, azután pedig február végén térnek vissza a királynék a trónterembe. 

Borítókép: VIII. Henrik feleségeit énekes színésznők és popdívák keltik életre (Forrás: Facebook/Madách Színház)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.