A japán és a magyar kultúra találkozása

Szolnok és a japán Juza város kapcsolata idén negyvenéves. A Szolnoki Szimfonikusok és japán vendégművészek koncertje volt az ezt ünneplő rendezvénysorozat nyitánya – tájékoztat a szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu2023. 11. 07. 14:00
null
Fotó: Szilágyiné Tukács Orsolya
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A négy évtizedes sokoldalú együttműködést jubileumi ünnepségsorozattal ünnepli meg a jászkunsági vármegyeszékhely. Ennek hétfői nyitányát a Szolnoki Szimfonikus Zenekar és japán vendégművészek Szigligeti Színházban tartott esti koncertje szolgáltatta, amelyen Fejér Andor alpolgármester mondott ünnepi köszöntőbeszédet.

Japán és magyar zenészek közös koncertje (Fotó: szoljon.hu/Mészáros János)

 

Szolnok 1983 óta baráti kapcsolatban áll Jamagata megye Juza városával és 2000 novemberében hivatalosan is megkötötték a testvérvárosi egyezményt. A Magyar Japán Baráti Társaság szolnoki tagozatának támogatásával a két város  már negyven éve ápol szoros kapcsolatot különféle területeken mint a zene, néptánc, mezőgazdaság (paprikatermesztés), valamint ezen kívül cserediák kapcsolatot is tartanak fent. A kapcsolatépítés keretei között az elmúlt évtizedekben több, mint kétezren látogattak el egymás városába. 

Az eredeti cikk a szoljon.hu oldalon olvasható.

Borítókép: Közös koncerttel ünnepelték a negyvenéves együttműködést (Fotó: szoljon.hu/Mészáros János)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.