Szovátán, a moziban szívta magába a színészet szeretetét

A Duna Televízió műsorán debütált a Móricz Zsigmond regényén alapuló Tündérkert című sorozat, amely Báthory Gábor erdélyi fejedelem életéről, uralkodásáról szól. A Hír TV Svenk című műsorának mai vendége a nagy volumenű tévésorozatban Bethlen Gábort megszemélyesítő Bokor Barna színművész lesz.

Forrás: Hír TV2023. 11. 25. 14:00
Bokor Barna
Bokor Barna a Hír TV Svenk című műsorában (Forrás: Youtube/Svenk) Fotó: Képernyőkép/Youtube/Svenk Forrás: Youtube/Svenk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bokor Barna a műsorban többek közt arról mesél, hogy Szovátán született, ahol a 80-as években – amikor még gyerek volt – volt mozi, de színház még nem. Így ő nagyon későn találkozott a színházi kultúrával. A legjobb barátja édesanyja a moziban pénztáros volt, így aztán gyerekként rengeteg filmet néztek meg. – Szerintem alapvetően az átélés képessége vagy az azonosulással való foglalatoskodásom, a megélésre, a tapasztalásra való affinitásom ott alakulhatott ki az olyan filmeket nézve, mint a Meseautó, a Hyppolit, a lakáj vagy a Körhinta. A színész az El a kezekkel a papámtól! című filmben az apát alakította, s mint elmondta, ez egy nagyon kedves történet volt az életében, szinte a legfontosabb, mert ez volt az első olyan nagyjátékfilm, amiben szerepet kapott, ráadásul címszerepet. 

Bokor Barna az El a kezekkel a papámtól c. filmben
Bokor Barna az El a kezekkel a papámtól! című filmben. Forrás: YouTube/Svenk 

Rácsodálkozni a filmkészítésre belülről – ezt jelentette számomra az El a kezekkel a papámtól! –, kipróbálni magamat ebben a nagyüzemben. Emlékszem az első forgatási napokra, amikor még „tág” képeket vettek, és én akkor maximumra tekertem a kraftot magamban, és mindent ki is játszottam magamból. Láttam, hogy a kollégák csak lazán csinálják, hiszen tudták, hogy majd ha közel jön a kamera, akkor csinálod meg a magad kis személyes részét. Na, ezeket én még nem tudtam, nagyon kevés tapasztalatom volt a filmkészítésben

– elevenítette fel emlékeit a színész.

NZ1_8447
Dobos Evelin és Bokor Barna a Tündérkert című magyar történelmi-politikai thriller forgatásán 2022. december 13-án. Fotó: Nagy Zoltán


A Tündérkert című filmsorozattal kapcsolatban elmondta, hogy az 11 helyszínen forgott, s azok a helyszínek is rendkívül izgalmasak voltak, az oda való utazás és a megérkezés is. 
– Amikor belép az ember a díszletbe, akkor már meg van teremtve egyfajta hangulat. Ha beöltözöl a jelmezbe, ami társul ehhez a térhez, akkor az megerősíti, megpecsételi a karaktert, egészen másképp mozogsz ezekben a páncélokban, mentékben, kaftánokban. Az erdélyi fejedelemségek időszakának a legnagyobb uralkodója Bethlen Gábor, aki Erdély aranykorát hozta el. Hogy ki volt ő, milyen ember volt ő, ezzel én szerintem még azok sem találkoznak, akik a történelemkönyvekből ismerik. Nagyon komoly döntéseket kellett meghoznia, és vállalni annak következményeit. 

A forgatókönyvön, a móriczi alapművön túl, a tanulmányokon keresztül, amiket elolvastam, azon túl bennem is egy csomó olyan érzelmi triggerpont nyomódott be, amiből egy személyes vallomás lett

– fejtette ki véleményét Bethlen karakterének kialakulásáról Bokor Barna.

A Svenk adását ma este 22.50-kor láthatják a Hír TV műsorán.

 

Borítókép: Dobos Evelin és Bokor Barna a Tündérkert című magyar történelmi-politikai thriller forgatásán 2022. december 13-án (Fotó: Nagy Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.