Újragondolt Meseautó a Kecskeméti Nemzeti Színházban

Az évad második nagyszínházi musicaljét is bemutatta a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház november 3-án. A Meseautót Szente Vajk, a teátrum főrendezője álmodta színpadra Galambos Attilával, az előadás zeneszerzője Bolba Tamás.

Forrás: Baon.hu2023. 11. 05. 15:10
Meseautó
Fotó: BAON/Bús Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A darab az 1934-es forgatókönyvet veszi alapul, a történet vezetésében ehhez a filmverzióhoz kapcsolódik. Ennek köszönhetően a néző megkapja az ismert sztorit, ám mégis egy újdonságokban gazdag, izgalmas vizuális megoldásokkal és fülbemászó dallamokkal dúsított komplex történetet kap, írja cikkében a Baon.hu.

A musical november 3-tól egész évadban látható a kecskeméti színházban. Forrás: Színház.online

Szinte minden magyar ember találkozott már Kovács Vera és Szűcs János vezérigazgató történetével. Számunkra mégis rendkívül izgalmas feladat volt, hogy miként tudjuk átültetni ezt zenés színházi nyelvezetre. A filmadaptációk fontos elemei a ma színházának, és bár szükségszerű megtartanunk a hasonlóságokat, építenünk kell a különbözőségre is. A két mű születése között ráadásul közel kilencven év telt el, így nem csupán a dramaturgiai igények, de a történet mondanivalója is változott. Bizonyos állapotokat, eseményeket éppen ezért dalban mesélünk el, néhány karakter szerepét pedig jobban kiemeltük

– fogalmazott Szente Vajk a portálnak.

A musical író-rendezője hozzátette: igyekeztek reflektálni a mai korra a tekintetben, hogy vélhetően mindannyiunkban ott rejtőznek a különféle személyiségek: akik a magánéletünkben, akik a munkahelyünkön, akik az online térben vagyunk. – Ahhoz képest váltogatjuk őket, amelyikre éppen szükségünk van – fogalmazott. 

A kecskeméti előadás egyik különlegessége a szereposztás szempontjából, hogy a két évvel ezelőtti meghallgatáson felfedezett – akkor még egyetemi hallgató – Mechle Christian, aki ettől az évadtól kezdve a társulat tagja, első főszerepét játszhatja el Szűcs János vezérigazgató karakterében. Társa a kecskeméti közönség számára mostanra jól ismert Kovács Gyopár, aki bár számos fontos szerepben megmutathatta már magát, a jelenlegit az egyik eddigi legizgalmasabbnak tartja.

A legendás párost, Halmos Aladárt és Kerekes Annát a közönségkedvenc Járai Máté, valamint – kettős szereposztásban – a vendégszereplőként érkező Náray Erika és Auksz Éva játssza. Kiemelt szerepet kapott az előadásban Sári, a főszereplő legjobb barátnője, aki egy angyali, bohókás karaktere a darabnak, így igazán testhezálló Venczli Zóra számára.

A Meseautó című musical november 3-tól egész évadban látható a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színpadán.

Borítókép: A Meseautó című musical a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban (Fotó: Baon.hu/Bús Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.