Nem így akartuk!

Romankovics Edit Nem így akartuk! című, a zalaegerszegi színház felkérésére írt darabjának ősbemutatójára készül a Hevesi Sándor Színház Tantermi deszka sorozata. A drámafoglalkozással egybekötött darabot – amely a szülői válás kamaszokra gyakorolt hatásának problémáit járja körbe – középiskolákban játsszák januártól.

Forrás: Zaol.hu2023. 11. 30. 16:00
Magyar Cecília
Fotó: Pezzetta Umberto
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerző egyik korábbi színdarabját már játszotta idén tavasszal a zalaegerszegi társulat Para címmel. Akkor az iskolai csínytevésnek induló, majd súlyossá váló helyzetet dolgozta fel a hazai színházi nevelési programok révén ismert író, most pedig a válás kerül terítékre. 

Fritz Attila az olvasópróbán. Fotó: Pezzetta Umberto

Mihály Péter színművész rendezi a január 17-i, még próbatermi bemutató után a zalai középiskolákba útra kelő, súlyos témát kezelő darabot.

Nagy örömünkre most igazi tantermi produkcióval tudunk jelentkezni, tehát helybe visszük a drámafoglalkozással kísért színművet

mondta Mihály Péter a Zaol.hu-nak a darab első olvasópróbáján.

Hozzátette: hiánypótló műről van szó, amely azt keresi-kutatja, hogy milyen hatással van a tizenéves, a felnőttkor küszöbén álló gyerekekre a szüleik válása. 

Az első rendezői instrukciók azt mutatták, hogy a súlyos téma, és az azáltal keltett érzelmek kell, hogy dominálják a játékot, nem pedig a színészi alakítások rendkívülisége, írja a Zaol.hu. A színészek úgy mutatják meg két ember kilátástalan, zsákutcába jutott életét, és a gyerekeik erre adott reakcióit, hogy nekik maguknak, kiváló kvalitásaiknak háttérben maradva kell támogatniuk a nézők emócióit.

A darab szerepeit Hertelendy Attila, Magyar Cecília és Fritz Attila alakítja, a feldolgozó foglalkozásokat a rendező, Mihály Péter vezeti minden alkalommal. 

 

Borítókép: Magyar Cecília (Fotó: Pezzetta Umberto)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.