Ráadáskoncertet is tart a Concerto Budapest

December 22-ei, esti karácsonyi fellépése előtt ráadáskoncertet tart a Zeneakadémián a Concerto Budapest. Művészei az adventi időszakban idősotthonokban, közösségi házakban és kórházakban is játszanak.

Forrás: MTI2023. 12. 01. 22:00
A Concerto Budapest fellépése a londoni Cadogan Hallban
A Concerto Budapest fellépése a londoni Cadogan Hallban Fotó: Mudra László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen tizenegy adventi jótékonysági koncertet adnak a Concerto Budapest tagjai, akik december 2. és 20. között a kórházi kezelés idején családjukat nélkülözni kényszerülő gyerekekhez, felnőttekhez és a szeretetotthonokban lakó idős emberekhez látogatnak el. 

Concerto Budapest
Ünnepi programsorozatra készül a világhírű Concerto Budapest (Fotó: concertobudapest.hu)

Keller András a Concerto Budapest teltházas karácsonyi koncertjére kialakult egyre növekvő várólistát látva döntött úgy, hogy

 a zenekar december 22-én 11 órától ráadáskoncertet ad a Zeneakadémián. A műsorban elhangzik Csajkovszkij Meditációja a Souvenir d'un lieu cher-ből, a D-dúr hegedűverseny Baráti Kristóf szólójával, a Hattyúk tava szvit és a Diótörő szvit.

A zene a legnagyobb adomány, az érzéseket nyelvi korlátok nélkül közvetíti, és nehézségek idején lelki egészségünk megóvásában még nagyobb szerepet játszik.

A szeretet ünnepétől és a hozzá vezető időszaktól elválaszthatatlan a zene, amely a harmónia, a béke, a közösség, a kiengesztelődés és az egymásra találás színeit, érzéseit hordozza – mondta Keller András, az együttes zeneigazgatója.

Devich Gábor, a Concerto Budapest főigazgatója úgy fogalmazott: büszke a Concerto Budapest muzsikusaira, akik a feszített zenekari munkamenet mellett, minden ellenszolgáltatás nélkül, önként jelentkezve koncerteznek az adventi programokon.

A jótékonysági kamarakoncertek az alábbi intézményekben csendülnek fel: Csillaghegyi Közösségi Ház, Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet Gyermekszív Központja, Vakok Állami Intézete, Szent Lujza Szeretetotthon, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Gondviselés Háza - Öregek Szeretetotthona, Ódry Árpád Művészotthon, Budai Irgalmasrendi Kórház, Budapest Hospice Ház, Bethesda Gyermekkórház, IX. Kerületi Anyakönyvi Hivatal Házasságkötő Terem.

Keller András és a zenekar muzsikusai önkéntes felajánlásukkal az ünnepváró időszakot teszik örömtelibbé a Mozart Planet-programok szellemében. Ezek legfőbb célja, hogy klasszikus zenei élményhez juttasson minden töltődni vágyó embert.

 

Borítókép: A Concerto Budapest (Fotó: Mudra László) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.