Adorján , Adrián 2024. március 5.
logo

Pink címmel jött ki Cserepes Károly online lemeze + videó

Magyar Nemzet
Forrás: Fonó Budai Zeneház
2023.12.05. 21:30
Pink címmel jött ki Cserepes Károly online lemeze + videó

A Blacklake, a My Name is Elvis Presley, a The Big Slalom, a Nachtmusik és a The Sold Girl után megjelent Cserepes Károly remix sorozatának hatodik és egyben záróalbuma. A többszörösen toplistás lemezsorozat utolsó darabja a Pink címet kapta, az online elérhető album anyagához 60-70 évvel ezelőtt született felvételek adták az alapot az alkotónak.

A Pink című album az utolsó (hatodik) darabja a „remix” sorozatnak.
A „remix” módszerrel az volt Cserepes Károly célja, hogy néhány nagyszerű régi magyar folklórénekest egy szélesebb, nem szakmai közönségnek archív eredetben, mégis újszerű hangkörnyezetben mutassanak meg.

Pink
A Pink című online album borítója. Fotó: Fonó Budai Zeneház

Úgy gondolom, hogy ezek az archív felvételek képviselhetik a leghitelesebben a magyar népdalok stílusát és szellemiségét

– fogalmazott az alkotó.

 

A Pink lemez jövőre fizikai formában is megjelenik

 

Koncepciója másik része, hogy népdalainkat mindig valamilyen távolabbi, idegen zenei elemekkel (tradicionális és elektronikus mintákkal) hozta összefüggésbe. Az ilyen elidegenítő hangszerelés célja, hogy hozzásegítse a hallgatót egy bizonyos távolságtartáshoz, a szakmabeliek pedig kevesebb elfogultsággal tekinthessenek arra, ami oly közel áll a szívükhöz.

– Az lemezen hallható magyar népdalok és a jelen esetben hangszerelésként használt blues- és jazzminták, hangfelvételek is egy időben, 60-70 évvel ezelőtt születtek – árulta el Cserepes Károly.

Az új zenei anyag a Pink nevet kapta, a tervek szerint fizikai formában is megjelenik a jövő év folyamán, egyelőre online elérhető a digitális felületeken.

 

Borítókép: Cserepes Károly (Forrás: Cserepes.com)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.