Ezek a leghangulatosabb adventi vásárok vidéken

A budapesti karácsonyi vásárok mellett a vidéki városok is hangulatos, változatos adventi programokat kínálnak. Mutatjuk, hová érdemes ellátogatni, ha különleges adventi forgatagra vágynak.

2023. 12. 08. 16:00
adventi vásár
Forrás: Debreceninap.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Adventi gyertyagyújtás Szentendrén

Kihagyhatatlan téli program a hangulatos Duna-parti kisváros, Szentendre karácsonyi vására, amelyet a Fő téren és a Dumtsa Jenő utcában rendeznek meg minden évben, így idén is. A karácsonyi vásárban különleges kézműves portékák, ajándéktárgyak és gasztronómiai élmények, köztük kenyérlángos, erdélyi kürtőskalács és forralt bor is várja a látogatókat december 2. és január 7. között.

Adventi vásár
Szentendre Fő terén és a Dumtsa Jenő utcában rendezik meg minden évben az adventi vásárt. Forrás: Szentendrei Kulturális Központ

Az adventi gyertyagyújtásra minden érdeklődőt várnak az adventi vasárnapokon 17 órakor a Fő téren, ahol az óvodások egy kedves kis programmal, a város kulturális intézményei, üzletei és vendéglátóhelyei pedig színes ünnepi rendezvényekkel készülnek.

 

Családi programok Gödöllőn

December 16-án és 17-én rendezik meg a XXII. Adventi kastélynapokat a Gödöllői királyi kastélyban, ahol egyebek mellett gyerekkoncertek, meseelőadások, ismeretterjesztő előadás, bábszínház és a Gödöllői Szimfonikus Zenekar adventi koncertje is szerepel a programban. Megtekinthetik a Schönbrunn kincsei Gödöllőn időszaki kiállítást, emellett népi körhinta, kézműves-

foglalkozások, vásár és karácsonyi finomságok is várják a családokat.

 

Ünnepi koncertek Egerben

Nemcsak a gasztronómia és a finom borok miatt érdemes ellátogatni Egerbe, hanem az adventi koncertek miatt is.

Fellép mások mellett a Malek Andi Soulistic, a Bonbon, Kovácsovics Fruzsina, Zséda, Szekeres Adrien, Agárdi Szilvia és Rakonczai Imre. 

A november 25. és december 24. között látogatható adventi vásárban és a kivilágított, romantikus, szűk utcákban sétálni már önmagában is élmény. A gyerekek pedig a Kis-Dobó tértől a Tinódi térig a magyar mesék ismert szereplőivel futhatnak össze.

 

Hütte és jégdiszkó Debrecenben

Ünnepi forgatag, adventi programok, gyerekkuckó és meseváros szórakoztatja a közönséget Debrecenben. A vásári kínálatban modern és tradicionális termékek egyaránt megtalálhatók. A programokat a Kossuth téren és a Dósa nádor téren rendezik meg november 25. és december 23. között. 

Különlegesnek ígérkezik a Kossuth téren felállított karácsonyi hütte, ahol finom ételeket és italokat vásárolhatnak, míg a korcsolyázás szerelmeseit 750 négyzetméteres jégpálya várja. 

Minden szombaton DJ-k gondoskodnak a jó hangulatról különböző tematikájú, karácsonyi zenékkel, és meglepetés látványelemekkel is készülnek.

 

Mesevilág Győrben

Adventi mesevilággá változik a Széchenyi tér Győrben, ahol a kulturális programok és az aktív kikapcsolódás kedvelőire is gondoltak a szervezők. A kézművesvásárban hazai portékát lehet vásárolni, de természetesen nem maradnak el a finom falatok, a forralt bor, a forró csoki és a tea sem. Fellép Csondor Kata és Pál Dénes, míg a legkisebbek többek közt a Jégvarázs interaktív programján énekelhetik a jól ismert mese dallamait. Adventi forgatag várja a látogatókat a Baross úton és a Megyeháza téren is november 26. és december 23. között.

 

Borítókép: Adventi forgatag Debrecenben (Forrás: Debreceninap.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.