Hamarosan érkezik az új magyar zenés vígjáték

Hogyan tudnék élni nélküled? Hisz rólad szól az élet – szól a népszerű Demjén-nóta, amit szinte kivétel nélkül minden generáció ismer. Ezek és ehhez hasonló Demjén-slágerek csendülnek majd fel Orosz Dénes új zenés romantikus filmjében, ahol a nevetés is garantált, ugyanis Kormos Anett humorista felelt a forgatókönyvért.

Forrás: NFI2023. 12. 19. 14:00
Hogyan tudnék élni nélküled? Mozifilm
Már javában zajlik a forgatás Fotó: CSABA AKNAY Forrás: (Fotó: Nemzeti Filmintézet)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A film témája mi lehetne más, mint a szerelem? Az álmaikat kergető szerelmes fiatalok főszerepében Törőcsik Franciska, a Cicaverzum sztárja látható és Ember Márk, aki nemrégiben Petőfiként énekelt az Erkel Színházban, a Szabadakarat koncertelőadásában. A forgatás első szakasza decemberben és január elején zajlik. A munkálatok a jó idő beköszöntével, jövő tavasszal és nyáron folytatódnak a Balatonnál és Budapesten.

Hogyan tudnék élni nélküled? Mozifilm
A Hogyan tudnék élni nélküled? főszerepében Ember Márk és Törőcsik Franciska (Fotó: Nemzeti Filmintézet)

A mozifilm két idősíkon, a mában, illetve a 90-es évek elején játszódik. A történet szerint az egyik főhős az élet minden területén megrekedt harmincas énekesnő, Lili, aki rábukkan édesanyja, Eszter régi leveleire. Ezeket 30 éve egy számára ismeretlen férfi írta az akkoriban már a „minden szempontból tökéletes vőlegényével” közös jövőt tervező anyukájának. A levelek felidézik Eszter és két barátnője csajos balatoni vakációját, ami 

váratlan fordulatot vesz, amikor a lányok megismerkednek egy rockzenekar tagjaival.

A vígjáték nem csak zenés, de táncos elemekben is bővelkedik majd, a tánckoreográfiákat ugyanis Turi Lajos Péter álmodta vászonra, aki korábban a Sztárban sztár, A nagy duett tévéműsorokban, illetve színházban a Sztárcsinálók vagy a Puskás, a musical darabokon dolgozott.

A Hogyan tudnék élni nélküled? a Nemzeti Filmintézet támogatásával, az IKO gyártásában, a nagyszabású televíziós show-műsorok, valamint filmsorozatok producereként ismert Kirády Attila közreműködésével a tervek szerint jövő télen kerül a mozikba az InterCom forgalmazásában.

Borítókép: A zenés vígjáték első forgatási napjain egy bulijelenet felvétele során az egyik kulcsszereplő, Varga-Járó Sára (Fotó: Nemzeti Filmintézet)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.