Janza Kata és Polyák Lilla karácsonyi koncertturnéja

Boldog karácsonyt! címmel koncertturnéra indul Janza Kata és Polyák Lilla. A két énekesnő Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Szombathelyen, Zalaegerszegen és Baján varázsol vidám, olykor meghitt karácsonyi hangulatot élő zenekari kísérettel. Janza Kata eMeRTon-díjas énekes volt a Libretto vendége.

Forrás: Libretto2023. 12. 15. 9:00
Karácsony
Fotó: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Janza Kata és Polyák Lilla műsorával a közönség pillanatok alatt ráhangolódhat a karácsonyra. A két művész gondoskodik a békés ellazulásról és a szórakozásról már az adventi időszakban is, a Sturcz Szmollbend kíséretében. A Libretto szerdai adásában láthattuk az énekesnőt. 

karácsony
Janza Kata és Polyák Lilla karácsonyi koncertturnéja (Forrás: Facebook)

A karácsonyi koncertturné

A tavaly nagy sikerrel előadott A szürke patás című dallal kezdődött a Libretto adása. A rénszarvas nagyon sok szerzőt megihletett, többek között Rakonczai Viktort és Orbán Tamást is. A műsorvezetők kérdésére Janza Kata elmondta, hogy a karácsonyi dallamoknak kiemelt helyük van a szívében: mindig alig várja, hogy újra elkezdődjön az adventi időszak. Újra meg kell tanulni ugyan a dalokat, de már az is öröm neki, hogy válogatni lehet köztük. Mint mondta, 

most nagyon vidámra, derűsre sikerült ez a karácsonyi koncert, de vannak benne meghitt pillanatok is, amit el tud vinni magával a közönség ajándékba. 

A népszerű karácsonyi dalokat választották, amivel a szegény háziasszonyokra, nagymamákra, anyukákra gondoltak, hogy fel tudjanak szabadulni a készülődés mindennapi gondjaiból. 

Polyák Lilla idén külföldön volt, így sokáig csak online tudtak próbálni.

 – Amikor egyszerre énekeltünk, nem hallottuk a másikat. Az érdemi próba akkor valósult meg, amikor megérkezett Lilla. Inkább az volt a fontos, hogy nagyon hiányoztunk egymásnak és a próbák közben beszélgetni tudtunk egymással – sorolta Janza Kata. – Egész életünk során mindig a drámai főhős szerepét játszottuk. Volt egy vágyálmunk, hogy valami vidámat készítsünk. Így született ez a műsor. 

Janza Kata végül elmondta, hogy ők így hangolódnak a karácsonyra, kevés idejük van egyébként készülni az ünnepre. Nagy öröm nekik, amikor látják, hogy oldódik fel a közönség a dalok hatására. Indul a koncertturnéjuk, az Erkel Színház után vidéki városban lépnek fel.

Vándorlunk az országban és minden városban a közönségnek az »akkor és most« csodáját kell megteremtenünk ezzel a műsorral

– hangsúlyozta az énekesnő. 

 

Borítókép: Janza Kata és Polyák Lilla az Erkel Színházban (Forrás: Facebook)
 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.