A Kolozsvári Állami Magyar Színházban vendégszerepel a Nyári Mozi Színházi Közösség

December 15-én, pénteken este 8 órától a délvidéki Nyári Mozi Színházi Közösség előadásában lesz látható a Csodálatos hétköznapok című mozgásszínházi produkció Döbrei Dénes rendezésében a Kolozsvári Állami Magyar Színház stúdiótermében.

Forrás: Kolozsvári Állami Magyar Színház2023. 12. 12. 9:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Nyári Mozi Színházi Közösség előadását 88 földöntúli beszélgetés ihlette. 1943-ban, amikor az igazságot csak sejteni lehetett, de hollétét elfedte a könyörtelen háború sötétje, négy fiatal budapesti művész, Strausz Lili, Dallos Hanna, Kreutzer József és Mallász Gitta egy elzárt budaligeti házban az Angyalokkal folytattak párbeszédet. A szeánszok résztvevői közül egyedül Mallász Gitta élte túl a második világégést. Az általa lejegyzett és évtizedekkel később nyilvánosságra hozott Az Angyal válaszol című dokumentum az elhivatottságukban erős, végsőkig kitartó alkotók üzenetét tolmácsolja.” Ez olvasható az előadás szinopszisában, amelyet december 15-én láthat a kolozsvári színház közönsége.
 

kolozsvári állami magyar színház
A délvidéki társulat Kolozsváron lép fel a Csodálatos hétköznapok című produkcióval. Forrás: Nyári Mozi Színház Közösség

A Nyári Mozi Színházi Közösség olyan civilek által létrehozott nonprofit szervezet, amely 2001-ben alakult formális egyesületté azzal a célkitűzéssel, hogy állandó tagjai és a hozzájuk kapcsolódó művészek közösen hozhassanak létre különféle műfajú alkotásokat a kortárs színház (főként a mozgás- és táncszínház) és a film területén. 

Munkáik középpontjában mindig az ember és annak teste, valamint a létezés közösségi mivolta áll. Egyedülálló és hiánypótló tevékenységük a régióban sokrétű, interkulturális kapcsolatokon alapuló alkotóközösséget hozott létre az elmúlt évek során, mely az egyéni művészi kiteljesedésen túl egy nyitottabban és szabadabban gondolkodó, európai szellemiségű társadalom megteremtéséhez is hozzájárul.
Az előadásban Ábrahám Máté, Nagyabonyi Emese, Pámer Csilla, Varga Heni és Verebes Andrea színészek láthatók. A produkció létrehozásában a rendező alkotótársai voltak: Salamon Luna (hangmérnök), Boris Butorac (fényterv), Oláh Tamás (dramaturg), Konstantin Stefanovic (zeneszerző) és Döbrei Dorottya (ének).
 

Borítókép: Pillanatkép a Csodálatos hétköznapok című előadásból (Forrás: Nyári Mozi Színházi Közösség)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.