Látványos jégszoborfesztivál Moszkvában + galéria

Megnyílt Moszkvában a VDNH kiállítási központ területén az Oroszországi nemzetközi kiállítási fórum részeként rendezett jégszoborfesztivál december 28-án. A fórumon a technológia, a tudomány, a turizmus és a kultúra területén elért eredményeket mutatják be.

Forrás: MTI2023. 12. 29. 11:00
null
Moszkva, 2023. december 28. Látogatók nézik a kiállított alkotásokat a moszkvai VDNH kiállítási központ területén az Oroszországi Nemzetközi Kiállítási Fórum keretében rendezett jégszoborfesztiválon 2023. december 28-án. Az Oroszországi Nemzetközi Kiállítási Fórumon a technológia, a tudomány, a turizmus és a kultúra területén elért eredményeket mutatják be. MTI/EPA/Makszim Sipenkov Fotó: Makszim Sipenkov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dermesztő orosz telek igazán alkalmasak a jégfesztivál megrendezésére, ahol idén akár a periódusos rendszert is láthatják jégből az oda látogatók.

Nemcsak Oroszországban de Japánban is hatalmas népszerűségnek örvendenek a látványos téli fesztiválok. A szapporói hófesztivált ugyanis hagyományosan februárban rendezik a legészakibb japán szigeten, Hokkaidón. A gigantikus hó- és jégszobrairól híres hófesztivál Japán egyik legjelentősebb téli rendezvénye. Az 1950 óta megrendezett fesztivál alkalmanként kétmillió hazai és külföldi turistát vonz és 65 milliárd jen (182 milliárd forint) üzletet jelent.

Harbin, Kína nyolcadik legnagyobb városa is varázslatos látványt nyújt a téli hónapokban, ugyanis ilyenkor szibériai hideg lepi el a várost, ezáltal ideális körülményeket teremtve a jégszobroknak, amikkel együtt egy komplex várost hoznak létre hóból és jégből a turisták legnagyobb örömére.

Borítókép: Moszkvai jégszoborfesztivál (Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.