Donald Trump állva tapsolta meg Mága Zoltán hegedűjátékát New Yorkban

Álló tapssal köszönte meg Donald Trump, az Egyesült Államok 45. elnöke Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész játékát New Yorkban, a Republikánus Klub hagyományos évzáró gáláján. Az amerikai elnöki posztért 2024-ben is ringbe szálló politikust lenyűgözte a magyar művész virtuóz előadása.

2023. 12. 11. 20:52
Mága Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

− Rendkívül nagy megtiszteltetés számomra, hogy a világ egyik legbefolyásosabb személye, az egyik legerősebb és legnagyobb ország korábbi vezetője a gálaesten ünnepi asztalától szinte elsőként felállva, vastapssal köszönte meg az előadásomat, majd odahívott és baráti kézfogással gratulált – mondta a Prima Primissima díjas hegedűművész, aki hozzátette, néhány szót is váltott az elnökkel, aki nagyon közvetlen és jó humorú volt. − Megemlítette, hogy a nevemmel kampányol, ezzel utalva a MAGA, azaz Make America Great Again szlogenre (Tegyük újra naggyá Amerikát! – a szerk).

Donald Trump Mága Zoltán
Donald Trump és Mága Zoltán Forrás: Instagram

Donald Trump elmondta, ismeri Mága Zoltánt, mert már több műsorát látta felvételről a PBS adásában. A magyar hegedűvirtuóz Budapesten készített önálló show-műsora a csatorna egyik legnézettebb műsora volt, és az amerikai kontinensen több mint százmillió néző láthatta.

A művész megemlítette, hogy zenészként az elmúlt közel négy évtizedben játszott már királyoknak, államfőknek, közjogi méltóságoknak, világsztároknak, sőt pápáknak is, de amerikai elnöknek még nem, ezért is volt számára annyira felemelő, kivételes lehetőség a 45. amerikai elnök előtt fellépni.

Manhattanben, az USA egyik legrégebbi republikánus klubjában megrendezett gálán mintegy ezer fő vett részt, köztük számos konzervatív közéleti személyiség, politikus, gazdasági vezető és véleményformáló.

 

A magyar hegedűművésznek Donald Trump arról is beszélt, hogy üdvözletét küldi a magyar embereknek és külön kiemelte, hogy sokra tartja Orbán Viktort, akivel, szavai szerint, jó barátságot ápol. Magyarország egy erős sziget Európa közepén, határozott vezetővel, erős identitáspolitikával és bátor kiállással védelmezi értékeit, politikai irányait a külső és belső támadásokkal szemben – monda hazánkat dicsérve.

Donald Trump a tervei szerint 2024-től újraválasztott elnökként szeretné az Egyesült Államokat visszaterelni a republikánusok által vezetett korábbi útra, amely a fejlődést és a demokráciát, az amerikaiak védelmét szolgálja. Orbán Viktor miniszterelnököt Donald Trump a migránsok, az illegális bevándorlók, a terrorizmus és a háború elleni küzdelem legnagyobb európai harcosának nevezte, és sok sikert kívánt a kormányfőnek a továbbiakhoz.

Borítókép: Donald Trump és Mága Zoltán (Forrás: Instagram)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.