Musical készül Paddington maci kalandjaiból

Új színpadi musical főszereplője lesz Paddington medve. A kedden bejelentett produkciót Sonia Friedman cége fejleszti, amelynek sikerei között szerepel a Harry Potter és az elátkozott gyermek, a zenét és a szöveget pedig Tom Fletcher írja majd.

Forrás: The Guardian2023. 12. 13. 12:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelenleg Paddington: The Musical munkacímmel futó darab brit premierjét 2025-re tervezik, írja a The Guardian.

Paddington
Sonia Friedman producer. Forrás: The Independent

A darab Michael Bond bestselleréből és a népszerű élő szereplős filmváltozatokból készült, amelyekben Ben Whishaw Paddington hangjaként szerepel. Hogy a lekvárkedvelő medve pontosan hogyan jelenik majd meg a színpadon, azt egyelőre nem árulták el. A Paddingtonhoz csatlakozik a forgatókönyvíró Jessica Swale, valamint Luke Sheppard rendező. Friedman és Eliza Lumley, akiknek társulata a koprodukcióban dolgozik, így nyilatkozott: 

Paddington varázsa abban rejlik, hogy tágra nyílt szemű ártatlanságán keresztül a legjobbat látja az emberiségben, emlékeztetve minket arra, hogy a szeretet és a kedvesség győzedelmeskedhet, ha kinyitjuk a szívünket. Reméljük, hogy minden korosztályt inspirálhatunk szórakozással, szépséggel, örömmel és mindazzal, amit Paddington képvisel.

A Paddington-könyveket negyven nyelvre fordították le, és világszerte több mint 35 millió példányt értékesítettek belőlük. Magyarul 2008 óta olvashatók a történetek Tandori Dezső fordításában.

 

Borítókép: Paddington maci musical-főszereplővé válik (Forrás: BBC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.