Amy Winehouse filmjének előzetese felrobbantotta a netet

A Back to Black, az Amy Winehouse-ról szóló film előzetesét több mint négyszázmillióan nézték meg csupán egyetlen nap alatt. A film tavasz végére érkezik a mozikba.

Forrás: Igenyesno.hu2024. 01. 13. 10:00
Amy Winehouse
Amy Winehouse Back to Black Forrás: Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2011-ben elhunyt, hatszoros Grammy-díjas angol énekesnő és dalszövegíró, Amy Winehouse életéről az elmúlt évtizedben több dokumentumfilm is készült. Az életrajzi ihletésű játékfilmre eddig várni kellett. Az énekesnőről szóló Back to Black című film, májusban érkezik a mozikba.

Amy Winehouse
Marisa Abela mint Amy Winehouse. Részlet a Back to Black című filmből. Forrás: YouTube

A film előzetesét egy nap alatt több mint 410 millióan tekintették meg, ez rávilágít arra, hogy a 27 évesen elhunyt popdívát valóban sokan szerették.

 

Amy Winehouse dalai ma is népszerűek

A Back to Blackben Amy Winehouse-t Marisa Abela alakítja, filmet pedig az a Sam Taylor-Johnson rendezte, aki személyesen is ismerte az énekesnőt.

Nem azért írok dalokat, hogy híres legyek. Azért írok dalokat, mert fogalmam sincs, mit csinálnék különben. Azt akarom, hogy az emberek meghallják a hangomat és megfeledkezzenek a gondjaikról

– hallható a film narrációjában, ez egyben az énekesnő ars poétikájának is tekinthető. A film végigköveti Amy Winehouse életének legmegrázóbb pillanatait, láthatjuk egy csodálatos karrier felépülését, majd bukását.

Borítókép: Részlet az Amy Winehouse-ről szóló Back to Black című filmből (Forrás: YouTube)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.